Τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ, στους «58» και στη ΔΗΜΑΡ, σχολίασε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ξεκαθάρισε: «Ο Τατσόπουλος δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ και ούτε θα γίνει!»

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Πέτρος Τατσόπουλος υποστήριξε ότι γενικά προβάλλονταιτα αρνητικά που λέει και καταφέρθηκε κατά των χειρισμών της Κουμουνδούρου.

«Δεν είπα τι καλές επιλογές ήταν ο Σακελλαρίδης και η Δούρου; Προβάλλονται, όμως, αυτά που είπα για τον Καρυπίδη, ο οποίος ήταν μια πολύ κακή επιλογή και πρέπει κάποιος να τους το πει αυτό, ένας χριστιανός άνθρωπος! Διότι μερικοί εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στέκεται μόνο στην «αρετή του αντιμνημονιακού» ξεχνώντας τα υπόλοιπα και ότι στην Κουμουνδούρου «συμπεριφέρονται σαν να είναι σε έναν αυτόματο κυβερνητικό πιλότο που έχει την εξουσία σίγουρη».

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην υποψηφιότητα Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ο Τατσόπουλος σημείωσε: «Ηπερίπτωση του Καρυπίδη είναι δύο ξεχωριστά σκέλη της ίδιας πολιτικής. Δηλαδή, τον Βουδούρη τον εγκρίνουν και μετά έρχονται και τον καλύπτουν ως φιλομνημονιακό, επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και επειδή είχε ψηφίσει την κυβέρνηση Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μετά με τη ρετσινιά του αντιμνημονιακού του ρίχνουν ανάθεμα. Οι ίδιοι άνθρωποι που τον ενέκριναν και τώρα του σηκώνουν το δάχτυλο και του απευθύνουν δημοσίως νουθεσίες για το πώς πρέπει να μιλάει. Αν δεν τον ήθελαν, ας μην συνεργάζονταν μαζί του εξ αρχής, επειδή τον θεωρούν φιλομνημονιακό. Στην αντίπερα όχθη, ο Καρυπίδης, ένας άνθρωπος που με ένα απλό γκουγκλάρισμα στην ιστοσελίδα του βρίσκεις πράγματα που δεν είναι κρυφά και τα βρίσκεις μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας αν θες να τα μάθεις, έβλεπες ότι είναι και λαϊκιστής και αντισημίτης και φιλοχρυσαυγίτης. Ποια ήταν η αρετή του που άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ήταν αντιμνημονιακός. Παιδιά, δεν πάμε έτσι… Με αυτήν την μπακαλίστικη λογική ότι αν είναι αντιμνημονιακός είναι καλός και αν είναι μνημονιακός είναι κακός…» είπε ο Τατσόπουλος και προσέθεσε:

«Αυτή είναι πολιτική για νηπιαγωγείο. Οχι για κυβέρνηση, όχι για κόμμα που πιθανόν θα κυβερνήσει στους επόμενους μήνες. Δεν κρίνουν όλες τις παραμέτρους. Ο Βουδούρης, για παράδειγμα, έχει και μια διάσταση με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», έχει μια επιστημονική προσφορά. Δεν είναι μόνο μνημονιακό – αντιμνημονιακό, κακό και καλό. Αυτός ο αυτοματισμός είναι μανιχαϊστικός και δεν μπορεί να οδηγήσει ένα κόμμα να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Είναι κοινό μυστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει ως συγκολλητική ουσία την προσδοκία της εξουσίας. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι και τα ρεύματα αυτά δεν θα συνυπήρχαν αν δεν υπήρχε η εξουσία. Ο Τσίπρας δεν είναι λαϊκιστής. Έχει, όμως, πολλούς συμβούλους που είναι λαϊκιστές και τον παρασύρουν, τον πείθουν να παίξει το χαρτί του λαϊκισμού».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Πέτρος Τατσόπουλος ερωτήθηκε για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ, τους «58» και τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Ο Τατσόπουλος δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ και ούτε θα γίνει» απάντησε και προσέθεσε: «Ενας είναι ο λόγος των 58: η ενότητα της Κεντροαριστεράς. Ήδη αυτό φαίνεται μακρινός στόχος, από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ βγήκε από την ιστορία και λέει ότι θα φτιάξει δικό της πόλο και δεν είμαι αισιόδοξος, διότι όταν κατεβαίνουν δύο ή τρία κόμματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν γίνεται. Κανένας δεν περισσεύει. Οι ίδιοι (Ψαριανός-Παπαδόπουλος) έχουν δηλώσει ότι αν οι 58 κατέβουν σε ξεχωριστό μόρφωμα, εκείνοι θα παραμείνουν στη ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει καιρός ακόμα να έρθει η ΔΗΜΑΡ και να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα. Αν δεν έρθει, θα παραμείνει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ plus. Θα είναι κουτσουρεμένη Κεντροαριστερά. Το έχει πει και ο (Ανδρέας) Παπαδόπουλος, ότι ενδεχομένως να μην είναι ώριμη γι’ αυτό και να χρειάζεται μια εκλογική συντριβή για να βάλει μυαλό. Το θέμα είναι να βάλει μυαλό για να μην φάει τη σφαλιάρα. Εγώ, δεν έχει καμία σημασία τι θα κάνω. Είμαι μια μονάδα. Δεν στρίβω τίποτα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, όντας μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ένα νόημα έχει αυτή η πρωτοβουλία. Αν αυτό δεν το υλοποιήσει, δεν έχει νόημα αν θα πάω ή όχι, διότι θα έχει αποτύχει στο σκοπό της».