Η Δαμασκός θα προσέλθει στο δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στις 10 Φεβρουαρίου, διαβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση, αναφέροντας επίσης πως η Συρία πρόκειται σύντομα να παραδώσει για καταστροφή στο εξωτερικό και άλλα φορτία του χημικού της οπλοστασίου.

Παρά τα ισχνά αποτελέσματα του πρώτου γύρου συνομιλιών κυβέρνησης και συριακής αντιπολίτευσης στη «Γενεύη ΙΙ», η διεθνής κοινότητα έχει προγραμματίσει συνέχεια των διαβουλεύσεων την ερχόμενη Δευτέρα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η συριακή κυβέρνηση θα πάρει μέρος στις συνομιλίες στην Ελβετία» ανέφερε την Τρίτη ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Μπογκντάνοφ.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου, άλλος αναπληρωτής υπουργός στο ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Γκενάντι Γκατίλοφ, διαβεβαίωσε πως η Δαμασκός συνεχίζει τη διαδικασία.

«Η Συρία ανακοίνωσε ότι η απομάκρυνση μεγάλου φορτίου χημικών ουσιών προγραμματίστηκε για το Φεβρουάριο» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters. H διαδικασία, συμπλήρωσε, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Μαρτίου.