«Ο Πρωθυπουργός κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από την ύφεση, προκειμένου οι Έλληνες, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, να βρουν δουλειά», δήλωσε ο Αστέριος Ροντούλης που διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Την προσπάθεια αυτή πρέπει να συνδράμουν όλοι οι νουνεχείς Έλληνες, καθότι ο Αντώνης Σαμαράς ενσαρκώνει μια δύναμη ελπίδας, σταθερότητας και ενότητας του Ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ελληνισμός με την ψήφο του θα απορρίψει τον εθνικό και κοινωνικό ολετήρα κ. Τσίπρα» πρόσθεσε και συνέχισε: «Όσοι, άλλωστε, καταμαρτυρούν σήμερα, διάφορα εναντίον του Πρωθυπουργού, μπορούν στα πλαίσια της Δημοκρατίας να το πράττουν, πρέπει όμως να ξέρουν ότι οι επόμενες γενιές των Ελλήνων, θα ευγνωμονούν τον Αντώνη Σαμαρά».

Ο Αστέριος Ροντούλης, που συζητήθηκε όταν αποκάλεσε «γομάρια» από το βήμα της Βουλής τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- μετά την αποχώρησή του από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, συμμετείχε στην δημιουργία του φορέα Πατριωτικό Κέντρο, με άλλα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και συζητούσε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μετά το άνοιγμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ροντούλης ανακοίνωσε ότι το γεγονός αυτό «κατέστησε ανέφικτη και ανεδαφική την όποια συνεργασία ή σύμπλευση μεταξύ ΑΝΕΛ και Πατριωτικού Κέντρου» και άνοιξε πλώρη ο ίδιος για την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία.