Η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα κατά της διάρκεια του πρώτου 20λεπτου ήταν για τον Αργύρη Πεδουλάκη το καταδικαστικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Καταλανών και τόνισε πως οι 44 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα του στο πρώτο μέρος ήταν πάρα πολλοί.

«Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Δεχθήκαμε 44 πόντους, που είναι πολλοί για εμάς. Ο Χουέρτας μας έκανε μεγάλη ζημιά και από εκεί ξεκινούσαν τα περισσότερα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μείναμε πολύ πίσω στο σκορ. Μετά το ημίχρονο αλλάξαμε την τακτική μας στο αμυντικό κομμάτι. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον Χουέρτας από το παιχνίδι. Τα παιδιά έκαναν σοβαρή προσπάθεια στην άμυνα και έπρεπε μέσα από αυτή να βάλουμε περισσότερα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάναμε αλλά όχι και από την συγκέντρωσή μας στην άμυνα. Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες το πληρώνεις» δήλωσε στην αρχική τοποθέτηση του ο Αργύρης Πεδουλάκης που ρωτήθηκε για τα λίγα φάουλ που χρησιμοποίησαν οι «Πράσινοι» στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Δεν έκανε πολλά φάουλ η ομάδα γιατί στην άμυνα παίζαμε με αλλαγές. Ο Μπράμος και ο Ματσιούλις έκαναν εξαιρετική δουλειά στο low-post. Καλύτερη κι από τους ψηλούς μας στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα φάουλ. Θα μπορούσαμε να κόψουμε έναν-δύο αιφνιδιασμούς της Μπαρτσελόνα. Τα παιδιά το καταλαβαίνουν, αλλά πολλές φορές παίζουν με ένστικτο. Στο πρώτο ημίχρονο μετά τα 5 πρώτα λεπτά βιαζόμασταν στην επίθεση και είχαμε κακές επιλογές, ειδικά από τη στιγμή που βγήκε ο Δημήτρης. Ήταν λάθος μας. Βέβαια το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Από την άμυνα βρίσκουμε ρυθμό».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κακές επιλογές στην επίθεση, που κατέστρεφαν την σπουδαία δουλειά που έκανε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός στην άμυνα: «Όταν αρχίζεις ένα παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα έχεις στο μυαλό σου κάποια πράγματα. Θέλαμε να σταματήσουμε τον Ναβάρο, το καταφέραμε αλλά η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολλές επιλογές. Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε καλό ρυθμό. Δεν παίξαμε καλή άμυνα με αποτέλεσμα να ξεφύγει ο αντίπαλος στην πρώτη περίοδο και στο τέλος του ημιχρόνου. Στην συνέχεια βελτιώσαμε την άμυνά μας. Προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε, αλλά κάθε φορά που τα καταφέρναμε είχαμε κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον αγώνα. Δυστυχώς αυτές οι λεπτομέρειες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους στοιχίζουν. Είναι λάθη που τα πληρώνεις και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για βελτίωση γιατί η συνέχεια είναι πολύ μεγάλη».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι για τη νίκη, αλλά θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό τόσο για την προσπάθεια που έκανε όσο και για τον κόσμο του. Και αμυντικά και επιθετικά ο αγώνας ξεκίνησε καλά για εμάς. Κυκλοφορούσαμε καλά τη μπάλα και είχαμε τον έλεγχο στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν όλα. Ο Παναθηναϊκός μας δημιούργησε πρόβλημα στην εφαρμογή του πλάνου μας. Ωστόσο, είμαστε μια ώριμη επιθετικά ομάδα και καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ακόμη είναι νωρίς για να κριθεί η πρώτη θέση. Ήταν μόλις πέμπτο ματς σε μια σειρά 14 αναμετρήσεων, οπότε νομίζω πως είναι αρκετά νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε».