Αυτό που η ΑΕΚ έπραξε την περίοδο της κρίσης και της αμφισβήτησης του νυν προπονητή της Τραϊανού Δέλλα ήταν το απολύτως φυσιολογικό και αυτό που θα τη δικαιώσει στην πορεία. Το γεγονός ότι ξεπέρασε ένα κακό διάστημα στη Γ’ Εθνική και δεν παρασύρθηκε από γκρίνιες, έριδες και υπονομεύσεις, πιστοποιεί την αληθινή αλλαγή σελίδας στη λειτουργία της. Πράγματι, αρχίζει να δραστηριοποιείται ξανά όπως ένας μεγάλος σύλλογος. Και τέτοιοι δεν απολύουν τους προπονητές τους αν δεν έχουν σαφή εικόνα για τη δουλειά τους, μετά το πέρας τουλάχιστον δύο ετών. Ειδικά όταν έχουν προαποφασίσει ότι θα επενδύσουν σε εκείνους για να τους εξελίξουν σε κορυφαίους.

Στην παραπαίουσα φέτος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου δεν αποφάσισε να ξαποστείλει τον Ντέιβιντ Μόιες και πήρε αποφάσεις που θα τον βοηθήσουν ώστε να καταστήσει την ομάδα και πάλι πρωταγωνίστρια και κραταιά στην Αγγλία. Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της στήριξης και την ενίσχυση του ρόστερ με 4-5 παίκτες παγκόσμιας κλάσης, κάνοντας αρχή με τον Χουάν Μάτα. Διότι εκεί υπάρχει υπομονή και δεν βρίσκει πλέον χώρο ο προπονητικός «κανιβαλισμός». Ενα απλό παράδειγμα που δίνει μπόλικη τροφή για σκέψη…

Η λέξη σοβαρότητα κυριαρχεί πλέον σε όλα τα επίπεδα στην ΑΕΚ. Οι ρόλοι είναι κατανεμημένοι σωστά και ο καθένας εξ όσων επελέγησαν από τον επικεφαλής της προσπάθειας Δημήτρη Μελισσανίδη στα άκρως καίρια και επιτελικά πόστα γνωρίζει με τι πρέπει να καταπιαστεί και έως πού του επιτρέπεται να παρέμβει, δίχως να αναμειγνύεται στα χωράφια του άλλου. Η ενότητα όμως, λέξη ξεχασμένη στο χρονοντούλαπο μιας άλλης ΑΕΚ (εκείνης που μαστιγωνόταν από πρόσωπα τα οποία πριόνιζαν το ένα την καρέκλα του άλλου για να μη χάσουν τη δική τους), έχει πλέον εκτός από σημασία και άρωμα! Την οσφραίνεσαι παντού…

Μία βόλτα από το ορμητήριο της Ενωσης στα Σπάτα μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε. Το προπονητικό κέντρο έγινε και πάλι άβατο, ησυχαστήριο και χώρος δημιουργίας μαζί. Οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν υπηρεσίες επαγγελματικού επιπέδου σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (Γ’ Εθνική), η σκέψη τους εστιάζεται στην προπόνηση και στον κάθε επόμενο αγώνα.

«Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν επαγγελματία, να πηγαίνει στον χώρο εργασίας του, να τα έχει όλα λυμένα και να τον απασχολεί μόνο η προπόνηση και ο αγώνας της Κυριακής. Μοιάζει τόσο απλό, όμως είναι ένα τέλειο δώρο» είχε δηλώσει παλαιότερα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενθυμούμενος το πέρασμά του από τη Γερμανία, όπου βίωσε στιγμές απόλυτης ηρεμίας και αποκλειστικής προσήλωσης στο ποδόσφαιρο. Λόγια σοφά… Για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο!