Αν ο Χιου Γκραντ ζούσε στην Ελλάδα, μπορεί να μη δικαιούταν επίδομα πολυτέκνου, αλλά μια άδεια για ταξί θα τη «χτύπαγε» σίγουρα. Ο βρετανός ηθοποιός εκεί που ζούσε ως εργένης ξαφνικά έγινε πατέρας τριών παιδιών μέσα σε μόλις 15 μήνες. Μπορεί να συνειδητοποίησε πως έχει πατήσει για τα καλά τα δεύτερα -άντα και γι’ αυτό έσπευσε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αποκτήσει απογόνους σύντομα!

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι ο 53χρονος σταρ είναι ο πατέρας ενός ακόμα παιδιού, του τρίτου κατά σειρά, ενός γιου από τη σχέση του με τη σουηδέζα τηλεοπτική παραγωγό Αννα Εμπερσταϊν. Το ζουμί στην ιστορία του νέου μωρού δεν είναι μόνο η γέννησή του, αλλά και το ότι η Εμπερσταϊν ήταν έγκυος την ίδια εποχή με την επίσημη (τότε) αγαπημένη του ηθοποιού, την Κινέζα Τίνγκλαν Χονγκ, που έφερε στον κόσμο το τρίτο του παιδί και δεύτερο δικό τους. Συγκεκριμένα, ο γιος της σουηδέζας παραγωγού ήρθε στη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2012, μόλις τρεις μήνες πριν από τη γέννηση του Φέλιξ Τσανγκ, όπως ονομάστηκε το μωρό της Χονγκ.

Μάλλον ο Γκραντ θα έκανε πολλές ασκήσεις ηρεμίας υπομένοντας τις έντονες αλλαγές διάθεσης και τα νεύρα εξαιτίας των ορμονών της εγκυμοσύνης εις διπλούν, αφού οι ερωμένες του κυοφορούσαν παράλληλα επί πέντε μήνες. Ωστόσο, παραμένει ακόμα άγνωστο το κατά πόσο γνώριζε η μία για την κατάσταση της άλλης.

Αν και όπως αναφέρουν οι βρετανικές σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, ο πρωταγωνιστής, που έγινε αρχικά γνωστός από τον ρόλο του στην ταινία «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» το 1994, με την Εμπερσταϊν ήταν ζευγάρι για δύο χρόνια, στο πιστοποιητικό γέννησης του μωρού το όνομα του πατέρα παρέμεινε κενό. Ομως, θέλοντας να αποκαταστήσει μάλλον την αδικία απέναντι στον δευτερότοκο γιο του, ο Γκραντ παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως τον περασμένο Δεκέμβριο στο ληξιαρχείο του Λονδίνου συνοδευόμενος από την τηλεοπτική παραγωγό για να προσθέσει το όνομα που έλειπε. Ετσι το παιδί πήρε και επισήμως το επώνυμο Γκραντ, ενώ ως πατέρας καταχωρίσθηκε ο Χιου Τζον Μάνγκο Γκραντ, όπως είναι τα πλήρη στοιχεία του ηθοποιού.

Η ξαφνική έγνοια του βρετανού σταρ για τον γιο του και τη μητέρα του δεν σταματάει εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 2012, έναν μήνα προτού η Εμπερσταϊν περάσει την είσοδο του μαιευτηρίου, μετακόμισε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Φούλαμ του Δυτικού Λονδίνου. Αν και στα συμβόλαια η ίδια παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτρια, ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν κατάφερε να αποπληρώσει μόνη της τα 3,2 εκατ. ευρώ της αγοράς του. Αλλωστε, τα ετήσια εισοδήματά της, που κυμαίνονται μεταξύ 25.000-50.000 ευρώ, όπως τα υπολογίζουν τα βρετανικά ταμπλόιντ, δεν μπορούν ακριβώς να δικαιολογήσουν το ποσό της αγοράς. Στο προφίλ της στο LinkedIn, η 30χρονη γυναίκα σημειώνει πως δούλευε για το αμερικανικό δίκτυο ESPN ως διαφημιστική παραγωγός μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε εγκατέλειψε το πόστο για να γίνει ανεξάρτητη παραγωγός.

Εστω και άθελά του, ο Γκραντ συγγένεψε με μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες οικογένειες της Σουηδίας. Η μητέρα της ερωμένης του Σουζάν είναι δικαστής και ανερχόμενη πολιτικός αριστερού κόμματος. Ο σύζυγός της Χανς είναι επίσης δικαστής. Οι δυο τους έχουν ετήσιο εισόδημα κοντά στα 340.000 ευρώ, ενώ είναι ιδιοκτήτες και πολλών ακινήτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαν», το ζευγάρι ήταν ενήμερο για τη σχέση της κόρης τους με τον Χιου και μάλιστα την επιδοκίμαζαν.

Εξίσου καλά βολεμένη είναι και η άλλη οικογένεια του Γκραντ, με την Τίνγκλαν Χονγκ. Η κινέζα ηθοποιός μαζί με τη μεγάλη τους κόρη Τάμπαθα, που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και τον γιο τους Φέλιξ, μένουν σε ένα ρετιρέ αξίας 1,5 εκατ. ευρώ επίσης στο Φούλαμ, δώρο του πάτερ φαμίλια Χιου. Οπως και το αντίστοιχο διαμέρισμα της Εμπερσταϊν, είναι αρκετά κοντά στην κατοικία του Γκραντ ώστε να μπορεί να βλέπει εύκολα τα βλαστάρια του.