Η Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.

Η ταινία βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 350.000 εισιτήρια -μέχρι την Πέμπτη είχε κόψει 349.169 και συνεχίζει την πορεία της στις αίθουσες.

Η ταινία του σκηνοθέτη έχει αποσπάσει τα θετικά σχόλια κοινού και κριτικών, ενώ ανάμεσα στους θαυμαστές της βρίσκονται και γνωστές προσωπικότητες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός ανέφερε: «Με συγκίνησε το νεανικό σφρίγος του Παντελή Βούλγαρη που έχει μπολιάσει τη Μικρά Αγγλία».

Ο Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης της ταινίας Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι) είπε: «Είδα τη "Μικρά Αγγλία του Βούλγαρη και ένιωσα το δέος της αρχαίας τραγωδίας και μια γλυκιά αισιόδοξη φλογίτσα στην ψυχή. Αριστούργημα».

«Όταν άναψαν τα φώτα της αίθουσας ήθελα, αν ήταν δυνατόν, να εξαφανιστώ στο σκοτάδι, να κρατήσω αυτήν τη μαγεία που ένιωσα αδιατάρακτη. Ούτε μία γυναίκα δεν πρέπει να χάσει την ταινία. Ούτε ένα νέο παιδί δεν πρέπει να μην βάλει στην ψυχή του αυτά τα πλάνα. Αυτή τη βαθιά ερωτική ιστορία. Κι ας μοιάζει η εποχή μας στεγνή και κυνική» έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης αναφέρει ότι «το στοίχημα για το πώς μπορεί να γίνει και σήμερα, μέσα στην κρίση, καλός κινηματογράφος στην Ελλάδα που να σχετίζεται με τον τόπο και την ιστορία του κερδήθηκε. Από το πείσμα και την ποιότητα των συντελεστών αυτής της σπουδαίας ταινίας. Μένει να επιβεβαιωθεί και από το κοινό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από