Από χθες το βράδυ ο Μίτσελ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο εκλεκτός του ως αντι-Μήτρογλου είναι ο Παραγουανός Νέλσον Βαλντές. Ο ισπανός κόουτς δεν δίστασε να αιτιολογήσει και την προτίμησή του για τον 31χρονο διεθνή φορ: «Ο Βαλντές μπορεί να παίξει καλά και με την μπάλα στα πόδια, αλλά και στον αέρα. Είναι ένας επιθετικόςπου θα αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού».

Ο Παραγουανός είναι κλασικός σέντερ φορ και το στυλ του μοιάζει με του Μήτρογλου. Είναι πιο ποιοτικός από τον έλληνα διεθνή, με άριστη τεχνική κατάρτιση, όμως είναι πιο βαρύς στην αντίπαλη περιοχή. Ερωτήματα υπάρχουν όσον αφορά τη φυσική κατάστασή του με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα αγωνίζονταν σε ένα χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα όπως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι καταξιωμένος φορ ο οποίος βλέπει δίχτυα, όχι όμως με τη συχνότητα που είχε ο Κώστας Μήτρογλου την τελευταία περίοδο.

Ο Βαλντές κατέληξε στην Αλ Τζαζίρα ύστερα από το πέρασμα του σε Γερμανία, Ισπανία, Ρωσία. Τα κατορθώματα του; Βέρντερ Βρέμης (30 γκολ και 14 ασίστ σε 113 ματς), Μπορούσια Ντόρτμουντ (18 γκολ, 20 ασίστ σε 126 αγώνες), Χέρκουλες (8 γκολ, 3 ασίστ σε 25 παιχνίδια), Ρούμπιν Καζάν (7 γκολ σε 31 συναντήσεις), Βαλένθια (9 γκολ σε 40 ματς).

Στην Εθνική Παραγουάης έχει 66 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει 10 γκολ. Ο Βαλντές έφθασε στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα αποκτηθεί υπό μορφή δανεισμού από την Αλ Τζαζίρα υπογράφοντας συμβόλαιο έξι μηνών με οψιόν αγοράς.

Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ. Στο μεταξύ, ο Μήτρογλου ταξίδευσε στο Λονδίνο, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο 4 ετών στη Φούλαμ με ετήσιες αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά η μεταγραφή του έφθασε τα 25 εκατ. ευρώ! Στο ταμείο του Ολυμπιακού θα μπει το ποσό – ρεκόρ των 15 εκατ. (ισοφάρισε τη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο, το 2007, στη Σαχτάρ Ντονιέτσκ έναντι 15 εκατ. ευρώ).

Ο Μίτσελ ευχήθηκε στον Μήτρογλου καλή συνέχεια στην Πρέμιερ Λιγκ: «Θέλω να συγχαρώ τον Κώστα και να τον ευχαριστήσω για ό,τι έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ηταν μια καταπληκτική προσφορά και για τον ίδιο, αλλά και για τον σύλλογο, που δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε».

Οσον αφορά τη θέση του Βάις, κερδίζει πόντους η περίπτωση απόκτησης του 24χρονου εξτρέμ της Βιγιαρεάλ, Ερνάν Πέρες.