Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι εξελίξεις στο «Νεϊμάργκεϊτ». Η Εισαγγελία στην πόλη Σάντος της Βραζιλίας άρχισε έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί φορολογικά εγκλήματα στη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Ο εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία από την Εφορία για την εταιρεία N&N που ανήκει στον πατέρα του Νεϊμάρ και έλαβε 51,2 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου στην Μπαρτσελόνα.

Ταυτόχρονα η Σάντος και η εταιρεία DIS, που κατείχε το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη, απειλούν να καταγγείλουν την Μπάρτσα στη FIFA μετά την παραδοχή από τον πατέρα του ποδοσφαιριστή ότι το 2011 έλαβε 10 εκατ. ευρώ από τους Μπλαουγκράνα ως προκαταβολή για τη μεταγραφή, χωρίς τη συγκατάθεση του βραζιλιάνικου συλλόγου.

Ο Νεϊμάρ ωστόσο εμφάνισε έγγραφο στο twitter που αποδεικνύει πως η Σάντος είχε δώσει τη σχετική άδεια στις 8 Νοεμβρίου του 2011.

Από την ολοκλήρωση της μεταγραφής η Σάντος έλαβε 17,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 6,8 εκατ. κατέληξαν στην DIS. Η τελευταία ζητά τώρα από την Μπαρτσελόνα επιπλέον 20 εκατ. ευρώ. Η εφημερίδα «Βανγκουάρντια» αναφέρει, στο μεταξύ, ότι υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας στο συμβόλαιο του Γκάρεθ Μπέιλ ύστερα από απαίτηση της Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πρώτη στιγμή η Ρεάλ υποστήριξε ότι η μεταγραφή του Μπέιλ στοίχισε 91 εκατ. ευρώ και οι ετήσιες απολαβές του είναι 6 εκατ. ευρώ. Η Τότεναμ ωστόσο ανεβάζει το ποσό της μεταγραφής στα 101 εκατ. ευρώ, ενώ ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή αποκάλυψε ότι οι ετήσιες απολαβές του Μπέιλ ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.