«Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής και εκ των εισηγητών της έκθεσης για τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ευρώπη, Οτμαρ Κάρας, ο οποίος προκάλεσε πολιτικό σεισμό την Τετάρτη όταν ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί μία ώρα δεν απαντούσε τίποτα.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα. Εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης» ήταν το επίμαχο σχόλιο του κ. Κάρας.

«Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω» πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο κ. Κάρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής, ωστόσο -πρόσθεσε- δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να διορθώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από