Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο νέος επικεφαλής του ομίλου Deutsche Telekom Τιμ Χέτγκες, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ και την Κλαούντια Νέματ, υπεύθυνη Ευρώπης και Τεχνολογίας της Deutsche Telekom.

Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Χέτγκες με στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ. Απευθυνόμενος σε 400 περίπου υπαλλήλους του ΟΤΕ, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom μίλησε για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει ως επικεφαλής ενός μεγάλου ομίλου, διεθνούς βεληνεκούς.

Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμα της Deutsche Telekom για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, με έμφαση στην καινοτομία σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο. Οπως ανέφερε, κύριος στόχος του είναι να γίνει ο όμιλος DT ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών έως το 2020.

Αναφέρθηκε επίσης στα 2 δισ. ευρώ που έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια η DT στην ελληνική αγορά, καθώς και στις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που σχεδιάζει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι οποίες, όπως τόνισε, θα έχουν και θετική επίπτωση στην αγορά εργασίας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των ανθρώπων του ομίλου ΟΤΕ, χάρη στους οποίους - όπως είπε - παρά τις δυσκολίες από το περιβάλλον, η εταιρεία σημειώνει δυναμικές επιδόσεις.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται ο Χέτγκες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως επικεφαλής του Ομίλου Deutsche Telekom, στις αρχές του έτους.

Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Ομιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής όμιλος, όπως η Deutsche Telekom. Επενδύσεις σαν αυτές της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην Ελλάδα πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων».

Ο κ. Χέτγκες υπογράμμισε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω στον έλληνα Πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Εχει επιτύχει το λειτουργικό μετασχηματισμό του σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Προχωρά σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη. Συγχαίρω τους έλληνες συναδέλφους για την εξαιρετική τους δουλειά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από