Σε άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση εναντίον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προχώρησε ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Τζόρτζο Σορίαλ, αποκαλώντας τον «φονιά», γεγονός το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Ο φονιάς Ναπολιτάνο στηρίζει μια σειρά από κινήσεις για να ράψει, να κλείσει το στόμα της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο βουλευτής του προβαλλόμενου ως αντισυστημικού κινήματος της αντιπολίτευσης.

Ο Σορίαλ φέρεται να αναφερόταν σε διάφορες πρωτοβουλίες, στις οποίες έχει συναινέσει ο Ναπολιτάνο -από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου λειτουργεί η Κεντρική Τράπεζα ως την εκ βάθρων αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ιταλίας- και φέρεται επίσης να ετοιμάζεται να αποστείλει στον Ναπολιτάνο μια επιστολή στην οποία θα διαμαρτύρεται για τη στάση του.

Ο Σορίαλ πρόσθεσε ότι «σύντομα ο ιταλός πρόεδρος θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και θα κινηθεί η διαδικασία της αποπομπής του».

Τις θέσεις του βουλευτή επέκρινε με σφοδρότητα ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα: «Η αήθης επίθεση του Κινήματος Πέντε Αστέρων στο πρόσωπο του Ναπολιτάνο δείχνει ότι οι εξτρεμιστικές τάσεις έχουν φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο. Αυτό είναι απαράδεκτο για όποιον υποστηρίζει τις δημοκρατικές αρχές» έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από