«Είμαι πολύ ευτυχισμένη εδώ. Με πιέζουν να φύγω, αλλά δεν έχω καμία όρεξη να φύγω» δήλωσε από τη Βομβάη όπου βρίσκεται η Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν έχω ανάγκη να αλλάξω διάθεση» πρόσθεσε η Τριερβελέρ, η οποία πραγματοποίησε στην Ινδία την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό της με τον Ολάντ και την Τρίτη επισκέφθηκε μια παραγκούπολη στη Βομβάη.

Παράλληλα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν θα ασχοληθεί στο μέλλον με το πολιτικό ρεπορτάζ, στο οποίο ειδικεύεται, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να αφιερωθεί περισσότερο στο ανθρωπιστικό της έργο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου, η Τριερβελέρ απάντησε: «Θα συνεχίσω, αλλά δεν κάνω σχέδια, είναι πολύ νωρίς».

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, δημοσιογράφος στο περιοδικό Paris Match, δεν σκέφτεται πάντως να επανακάμψει στην κάλυψη της πολιτικής: «Δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο κι (εξάλλου) αυτό θα ήταν πολύ περίπλοκο».

Η Τριερβελέρ, η οποία βρίσκεται στη Ινδία στο πλαίσιο επίσκεψής της με σκοπό την υποστήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Action Contre La Faim («Δράση κατά της Πείνας»), περιηγήθηκε για μία ώρα στους δρόμους της παραγκούπολης Μαντάλα της Βομβάης.

«Με ευχαριστεί να γνωρίζω διαφορετικούς ανθρώπους, που έχουν ανάγκη βοήθειας και μαζί με την οργάνωση ACF βρισκόμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε με αυτό το επισιτιστικό πρόγραμμα» τόνισε η ίδια.

Ερωτηθείσα εάν επιθυμεί να συνεχίσει την ανθρωπιστική της δράση, η Τριερβελέρ απάντησε: «Ναι, και πιο συγκεκριμένα προς όφελος των άπορων παιδιών».