Λίστα με άγνωστα στοιχεία και νέες εταιρείες βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών κατά της Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου που ερευνούν τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δυο δικαστικών λειτουργών και περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010, οι οποίες, φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρείες.

Στο μεταξύ νέα απολογία θα δώσει την Τετάρτη στους δυο ανακριτές ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας.

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, τον οποίο είχε κατονομάσει στην απολογίας του και ο Δ. Παπαχρήστος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο διευρύνεται καθώς καλούνται σε απολογία ο γιος του Δ. Παπαχρήστου, Σπύρος και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδιού, στον Κάντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από