«Η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση, την πολιτεία, την κοινωνία, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς επιτρέπει στη χώρα να παρουσιάσει το άλλο της πρόσωπο, αυτό του ισότιμου εταίρου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν των χορηγών της ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι ότι στη διάρκεια της Προεδρίας εμφανίζεται η αλλόκοτη κατάσταση «η Ελλάδα της κρίσης, που τώρα ολοκληρώνει το πρόγραμμα προσαρμογής, να μιλά εξ ονόματος των 28 της ΕΕ». Και παρατήρησε ότι το λειτουργικό κόστος της Προεδρίας συνεπαγόταν μια δαπάνη «που δεν ήταν ευκαταφρόνητη».

Και ακριβώς σε αυτή τη συγκυρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις, «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής διορατικότητάς τους, αντελήφθησαν ότι η ελληνική Προεδρία αποτελεί πεδίο σημαντικών επενδύσεων, αμοιβαία επωφελών».

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε λέγοντας ότι χωρίς τη συνδρομή των χορηγών η ελληνική Προεδρία «δεν θα είχε την ετοιμότητα, την ευελιξία και τη συνέπεια στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», και ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς για την «κοινωνική κι εθνική ευαισθησία» τους, δεδομένου ότι παρενέβησαν θετικά στη διάρκεια αυτού του δύσκολου εξαμήνου, «της οριστικής στροφής της εξόδου από το Μνημόνιο, η υλοποίηση του οποίου έθετε συνεχώς υπό αμφισβήτηση την ισοτιμία της θέσης μας στην ΕΕ».

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς που είναι Εθνικός Χορηγός παρέστη η κυρία Σοφία Στάικου. Εκ μέρους των «μεγάλων χορηγών» παρέστησαν οι Στ. Σίρτης (COSMOCAR), Ντ. Τζιμέα (ΟΤΕ/COSMOTE), Χρ. Μεγάλου (Eurobank), Κ. Λαμπρινόπουλος (ALPHA Bank), Ν. Τζάκου (Εθνική Τράπεζα), Λ. Κομνηνού (Microsoft), Μουτάφης Ζαμπέτας Π. (Volkswagen Bank).

Από τους «αργυρούς χορηγούς» παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιρειών Goldair και Hewlett Packard, ενώ τέλος από τις εταιρείες «υποστηρικτές» παραβρέθησαν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων: Central VIP Services, PEPSICO-TASTY, COCA COLA 3E, JET Oil, ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας, ΠΕΙΡΑΙΚΗ Μικροζυθοποιία, Cocomat, Αττικές Διαδρομές και ΧΑΝΟΣ ΑΒΕΕ.