Καταγγελίες για πιέσεις που δέχθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας με στόχο να πληγεί ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έκανε ο δικηγόρος της συζύγου και του αδελφού του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η δική αναβλήθηκε για τις 11 Φεβρουαρίου προκειμένου να έρθουν οι μάρτυρες και να πουν αν πράγματι δέχθηκαν η όχι πιέσεις.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μετά την αναβολή δήλωσε: «Ορισμένοι υπαξιωματικοί του οικονομικού εγκλήματος έκαναν δύο παρανομίες. Η πρώτη είναι σε βάρος της οικογένειας Γιακουμάτου καθώς ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία που είναι απαράδεκτη στην προκειμένη περίπτωση για παράβαση που δεν το προβλέπει. Αρα όλες αυτές οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές.

» Η δεύτερη και σοβαρότερη είναι ότι πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο με τη διερευνώμενη υπόθεση ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή με τη διοίκηση. Η πίεση αυτή μου δημιουργεί εδραία πεποίθηση ότι κάποιοι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας δεν λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχουν παραβάσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από