Η παρουσίαση του προγράμματος εργασιών της ελληνικής προεδρίας, η κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης (SRM), η εφαρμογή του Συμφώνου για την Απασχόληση, καθώς και η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι τα βασικά θέματα της ατζέντας της σημερινής συνόδου του Ecofin στην οποία θα προεδρεύσει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
 

Της συνόδου θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας, κατά το οποίο οι υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση και θα ενημερωθούν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τη διακυβερνητική συμφωνία για τη λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Εκκαθάρισης.

Στη σύνοδο του Ecofin, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας και η Ελληνική Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας και τις προτεραιότητές της.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν τα περαιτέρω βήματα όσον αφορά τη συνέχεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013 για την εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης.

Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να υιοθετήσει απόφαση, η οποία θα πιστοποιεί την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Κροατία, με σύσταση να τερματιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι το 2016.

Ο έλληνας υπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις αντιρρήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διακυβερνητική συμφωνία για τη λειτουργία του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης (SRM).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά στο να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο διακυβερνητικής κάτι που περιγράφει ως μη σύννομο.

Οι σχετικές αντιδράσεις εκφράσθηκαν έντονα την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες κατά την ακρόαση του κ. Στουρνάρα από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από