Ένα θρησκευτικό κειμήλιο, ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, εκλάπη από μία εκκλησία στα κεντρικά της Ιταλίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος ενός τοπικού συλλόγου. 

Αντίθετα με ό,τι είχε γίνει γνωστό αρχικά, «δεν πρόκειται για ένα φιαλίδιο, αλλά ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο με αίμα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκουάλε Κοριέρε, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα», ο οποίος έλκει το όνομά του από την μικρή εκκλησία του Αμπρούτσο (κεντρική Ιταλία) όπου φυλασσόταν το κειμήλιο.

«Η Εκκλησία ήταν κλειστή εξαιτίας μιας χιονοθύελλας. Όταν πήγαμε να την ανοίξουμε και πάλι, είδαμε ότι τα κάγκελα σε ένα παράθυρο είχαν κοπεί με πριόνι. Οι δράστες μπήκαν από εκείνο το σημείο και έκλεψαν το κειμήλιο» προσέθεσε ο ίδιος. 

Το κειμήλιο είχε προσφερθεί ως δωρεά το 2011 στην μικρή εκκλησία από τον Στανίσλαβ Τζίβις, καρδινάλιο της Κρακοβίας, ο οποίος έως το 2005 διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄. 

«Δεν γνωρίζω με ποιο γεγονός συνδέεται το κομμάτι υφάσματος» τόνισε ο Κοριέρε, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο τοπικός Τύπος είχε γράψει το 2013 ότι το ύφασμα ήταν ένα κομμάτι από τα άμφια που φόραγε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ όταν ο Τούρκος εξτρεμιστής Μεχμέτ Αλί Αγκτσά τον είχε πυροβολήσει το 1981.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 50 καραμπινιέροι χτένισαν την περιοχή αναζητώντας το κειμήλιο σε αυτήν την ορεινή ζώνη της Ιταλίας όπου ο Πολωνός ποντίφικας, ο οποίος απεβίωσε το 2005, αρεσκόταν να κάνει περίπατο και σκι.

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συμμετείχαν στις έρευνες, ενώ η εισαγγελία της Λ' Άκουιλα ξεκίνησε έρευνα. 

Μια λειψανοθήκη που περιείχε ένα φιαλίδιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ είχε επίσης κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 αλλά οι αρχές τη βρήκαν λίγες ώρες μετά. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από