Σε χρόνο – ρεκόρ ο Ολυμπιακός παραχώρησε στη Λεκβίγια του Κατάρ τον Βλαντίμιρ Βάις! Την πρόταση έφερε στο Λιμάνι ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊνόλα ο οποίος διατηρούσε ποσοστό (25%) των δικαιωμάτων του 24χρονου σλοβάκου διεθνούς εξτρέμ.

Ποιοι είναι οι λόγοι της πρόωρης αποχώρησης του Βάις;

1. Το deal της μεταγραφής έφτασε στο ποσόν των 5 εκατ. ευρώ! Ο παίκτης είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι με ελεύθερη μεταγραφή από την Πεσκάρα.

2. Στα ταμεία των Ερυθρολεύκων θα μπουν περίπου 4 εκατ. ευρώ από την πώλησή του στη Λεκβίγια.

3. Είχε υψηλό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, περίπου ένα εκατ. ευρώ ετησίως. Επομένως οι Ερυθρόλευκοι θα γλιτώσουν ένα σεβαστό ποσόν από το συμβόλαιό του.

4. Ο Σλοβάκος βρισκόταν μεταξύ εντεκάδας και πάγκου και δεν είχε καταφέρει να πείσει ότι ήταν ο νέος Μιραλάς.

5. Εδινε την εντύπωση ότι στα περισσότερα παιχνίδια ήταν αδιάφορος.

6. Με εξαίρεση το εντυπωσιακό γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τα δυο πέναλτι που είχε κερδίσει στο ματς με την Αντερλεχτ, οι φίλαθλοι των νταμπλούχων δεν θα έχουν να θυμούνται και πάρα πολλά πράγματα από αυτόν.

7. Ο Σλοβάκος μαζί με τον ατζέντη του πίεσαν για τη μεταγραφή, καθώς ο παίκτης θα εισπράξει διπλάσιες αποδοχές (2 εκατ. ευρώ) ετησίως. Παράλληλα υψηλό κέρδος θα έχει και ο Ραϊνόλα.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είχε συνολικά 25 συμμετοχές στον Ολυμπιακό: 17 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σημείωσε συνολικά έξι γκολ: 4 στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο σύλλογος του Κατάρ παρουσίασε χθες τον Βάις ο οποίος πήρε τη φανέλα με το νούμερο 79 (το ίδιο είχε στον Ολυμπιακό). Ο Σλοβάκος υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε ο αδελφικός του φίλος και πρώην συμπαίκτης του στη Ρέιντζερς, Μπουγκέρα.

«Ηρθε η προσφορά μέσω του ατζέντη μου, ήξερα τον Μπουγκέρα, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στη Ρέιντζερς. Επαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Είμαστε σαν αδέλφια. Μου ξεκαθάρισε πως η χώρα βιώνει μεγάλη ποδοσφαιρική ανάπτυξη και ότι η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο», υπογράμμισε ο Βάις.

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί και ο Ράφικ Τζιμπούρ ο οποίος υπέγραψε προχθές στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στα ταμεία των Ερυθρολεύκων θα μπει το ποσόν των 1,5 εκατ. ευρώ.