Το απίθανο καλάθι του Ζόραν Πλάνινιτς, σχεδόν από την μια μπασκέτα στην άλλη, το οποίο έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Εφές Αναντολού επί της Αρμάνι Μιλάνο το βράδυ της Παρασκευής για την Ευρωλίγκα, ήταν τελικά μόνο η αρχή για ένα «μαγικό» τριήμερο όπου είχε τα πάντα με πολλά απίθανα σουτ της τελευταίας στιγμής που έκριναν αγώνες ή ακόμα και τίτλους!

Ο Πλάνινιτς χάρισε στην Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου την πρώτη της νίκη στη φάση των 16 της Ευρωλίγκας με ένα σουτ στην εκπνοή, προκαλώντας υστερία στον τούρκο δημοσιογράφο που περιέγραφε τον αγώνα για την τηλεόραση.

Το αποκορύφωμα ωστόσο του τριημέρου, ήταν ένα εκπληκτικό γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο (!) που πέτυχε ο εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της υδατοσφαίρισης στον κόσμο, ο Σέρβος Ντένις Σέφικ.

Ο τελικός κυπέλλου της Σερβίας ήταν ισόπαλος 11-11, όταν ο γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα με ένα μόλις δευτερόλεπτο να απομένει για τη λήξη, σούταρε προς το αντίπαλο τέρμα. Με τη βοήθεια και του συναδέλφου του της Παρτίζαν, η μπάλα πήγε στα δίχτυα και ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το κύπελλο (12-11) με τον Σέφικ να κινδυνεύει με…πνιγμό από τους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.

Αλλά το μαγικό τριήμερο δεν σταμάτησε εκεί.

Στη Ρωσία, η Χίμκι πήρε μια απιστευτη νίκη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τρίποντο του Τζέιμς Ογκουστιν στην εκπνοή (90-87) και ενώ στα 5″ από το τέλος έχανε με 87-85!Ισοφάρισε στα 3″‘ και μετά έκλεψε τη μπάλα και ο Ογκουστιν σκόραρε στη λήξη.

Είχαμε και στην Ελλάδα όμως καλάθια δραματικά στη λήξη, με την Κηφισιά να σκοράρει τόσο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα της στη Δράμα με τον ΚΑΟΔ (Ο Λιακόπουλος έστειλε το ματς στην παράταση) όσο και στη λήξη της παράτασης, όπου ο Τσαλδάρης χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με τους γηπεδούχων α υποβάλλουν ένσταση.

Δείτε στο βίντεο της Nova, αρχικά το νικητήριο καλάθι του Τσαλδάρη και μετά του Λιακόπουλου

Επίσης στα Τρίκαλα ο Πανιώνιος έφυγε νικητής με ένα εκτός ισορροπίας απίστευτο καλάθι του Κάρτερ στην εκπνοή μετά από χαμένο σουτ του ΜακΚόλουμ.