Τι χρειάζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Αμεσες αλλαγές! Ποια δεν πρέπει να είναι μια από αυτές; Η εκδίωξη του προπονητή! Στην Αγγλία και δη στον σύλλογο που τα τελευταία χρόνια συνήθως κυριαρχεί, κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των ετών. Οπως η επιλογή να στηρίζεται ο εκάστοτε τεχνικός. Στην αντίπαλο του Ολυμπιακού για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, έκριναν ότι ο Ντέιβ Μόιες δεν ευθύνεται για την ασυνήθιστα κακή φετινή παρουσία της ομάδας και επέλεξαν να ξοδέψουν για να τον βοηθήσουν.

Πλήρωσαν λοιπόν 45 εκατ. ευρώ (ποσό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας) για τον παροπλισμένο στην Τσέλσι ισπανό επιτελικό μέσο Χουάν Μάτα ο οποίος προερχόταν από μια διετία με 28 ασίστ και 32 γκολ σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις του με τη λονδρέζικη ομάδα, όμως κατά την τρέχουσα σεζόν δεν «χωρούσε» στα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο και στο σύστημα που ο Πορτογάλος εφαρμόζει. Η απόκτησή του ωστόσο είναι η αρχή μιας σειράς προσθηκών που αποφάσισαν οι Κόκκινοι Διάβολοι.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η κατά τα φαινόμενα απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας επιθυμεί την αγορά του 24χρονου γερμανού μέσου Κρόος και του 27χρονου σέρβου επιθετικού Μάντζουκιτς από την Μπάγερν Μονάχου, ενώ ως πακέτο θέλει να αποκτήσει και δυο εξαιρετικούς παίκτες της ιταλικής Γιουβέντους, τον γάλλο 25χρονο μέσο Πογκμπά και τον 26χρονο χιλιανό πολυσύνθετο χαφ Βιντάλ.

Περιπτώσεις που εξετάζονται είναι επίσης αυτές του κολομβιανού μέσου Γκουαρίν της Ιντερ, του γερμανού επιθετικού της Ντόρτμουντ Μάρκο Ρόις και του άγγλου δεξιού μπακ της Λίβερπουλ Τζόνσον. Για κάποιους εκ των προαναφερθέντων, η αγγλική ομάδα προτίθεται να καταβάλει συνολικά ποσό που θα αγγίζει τα 150-170 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, γέφυρες στήνονται και για την παραμονή του Γουέιν Ρούνι στην ομάδα του Μάντσεστερ, καθώς ενώ ο διεθνής άγγλος επιθετικός παρουσιαζόταν πρόθυμος να αλλάξει στρατόπεδο μετακομίζοντας στην Τσέλσι, η διάθεση της ομάδας να τον καταστήσει τον πλέον ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα! Αν συμβεί αυτό, ο 28χρονος στράικερ θα αμείβεται με 18,8 εκατ. ευρώ τη σεζόν, κατά 800.000 ευρώ περισσότερα από όσα έχει λαμβάνειν σε πάγιες (εκτός μπόνους) ετήσιες αποδοχές ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης.