Με πικρό χαμόγελο και στοιχεία του κυνικού ρεαλισμού που τον χαρακτηρίζει αντιμετώπισε ο Μπάνε Πρέλεβιτς την «έκρηξη βλακείας» οπαδών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε με 56-49 τον Αρη. Ομως χθες στην παραδοσιακή γιορτή του μπάσκετ, την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ), θέμα συζήτησης δεν ήταν οι μαγικές ασίστ του Ντι Τζέι Κούπερ στο πρώτο ημίχρονο, ούτε η καθοριστική απόδοση του Απόλλωνα Τσόχλα στην τέταρτη περίοδο.

Αθλητές, προπονητές και παράγοντες συζητούσαν τη διακοπή 43 λεπτών που προκάλεσε ο οπαδός(«εσύ που πέταξες την κροτίδα, είσαι μεγάλος βλάκας», είπε από τη μεγαφωνική εγκατάσταση του κλειστού ο εξωδιοικητικός παλαίμαχος αρσιβαρίστας Παύλος Σαλτσίδης) ρίχνοντας κροτίδα πολύ μεγάλης ισχύος 6’03» πριν τη λήξη με σκορ 47-43.

«Ας παίζουμε με χίλιους φιλάθλους» έλεγε ο επιστρατευμένος στη θέση του παράγοντα με στόχο να εξυγιανθεί οικονομικά το τμήμα μπάσκετ, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος. «Οι ελάχιστοι δεν θα σταματήσουν την προσπάθειά μας, ούτε και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο ΠΑΟΚ. Μπορούμε και χωρίς αυτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

n Νωρίτερα η Νέα Κηφισιά πήρε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με 77-76 (καν.αγ.: 71-71) επί του ΚΑΟ Δράμας στην παράταση με τρίποντο του Τσαλδάρη στη λήξη του 45λεπτου κι επιβεβαίωσε ότι κάνει πορεία για πολύ καλό πλασάρισμα στην κατάταξη.

n Θρίλερ έγινε και στα Τρίκαλα, όπου ο Πανιώνιος πέρασε με 84-83 (καν.αγ.: 75-75) με καλάθι του Κάρτερ στη λήξη της παράτασης.

n Στο νησιωτικό ντέρμπι ο ΑΓΟ Ρεθύμνου έσπασε αρνητικό σερί έξι ηττών, θριαμβεύοντας (86-67, Χαρτ 30 π.) επί του Κολοσσού Ρόδου.

n Χθες ο Παναθηναϊκός κατέκτησε διά περιπάτου εκτός έδρας νίκη επί του Πανελευσινιακού με 76-54. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής προκειμένου να παρουσιάσει φρέσκο σύνολο απέναντι στην Μπαρτσελόνα την Παρασκευή.

n Ο Απόλλωνας Πάτρας λύγισε με 71-65 (Αργυρόπουλος 16, Ουίλσον 13 – Ασκα 21) τον Ικαρο Χαλκίδας. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (7.15 μ.μ., απευθείας ΔΤ) τον Ηλυσιακό.