Παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τρίτης, στην Κηφισιά η νέα εκδήλωση της Κίνησης των «58» με ζητούμενο την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Η προσέλευση στην εκδήλωση ήταν μεγάλη και η αίθουσα στο Δημαρχείο Κηφισιάς, αποδείχτηκε μικρή για τα πάνω από 300 άτομα που παρευρέθηκαν.

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, που κάθησε μπροστά – μπροστά στην πρώτη σειρά.

Ηταν ακόμα, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Δρύς, ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, οι δημοσιογράφοι και πολιτευτές Αντώνης Λιάρος και Γιάννης Τζανετάκος κ.ά

«Πύρινη» ήταν η ομιλία του Ανδρέα Παπαδόπουλου, πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, στο στόχαστρο του οποίου βρέθηκαν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι ουσιαστικά επαναλαμβάνει, με διαφορετικά λόγια, το «λεφτά υπάρχουν», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη απολύτως λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή, έως και επικίνδυνη για τον τόπο.

«Αυτά που τάζει ο κ. Τσίπρας», παρατήρησε χαρακτηριστικά, «θα τα βρει… έξω από την Κουμουνδούρου, γιατί σε περίπτωση που κερδίσει, θα μαζεύεται ο κόσμος κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητά τα υπεσχημένα».

Συνεχίζοντας την σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, του καταλόγισε ότι «έχει μαζέψει όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους νοσταλγούς του Ανδρέα, τους συνεργάτες του Ακη, τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα που κατέστρεψε το Δημόσιο», επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια τη φράση «λεφτά υπάρχουν».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επέμεινε στην ανάγκη να πειστεί η ΔΗΜΑΡ, να συμμετάσχει στον διάλογο με τους «58» επειδή δεν έχει εναλλακτική πρόταση για τον τόπο.

Και συνεχίζοντας τα βέλη κατά του κόμματος στο οποίο ανήκει, σχολίασε:

«Για μένα είναι παράξενο που το κόμμα μου επέλεξε να απόσχει. Αν έμπαινε η ΔΗΜΑΡ στον διάλογο θα άλλαζε το τοπίο και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Η άρνηση της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος, επειδή μένουν διστακτικά ή μένουν απ’ εξω στελέχη όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Φλωρίδης».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, που τον ακολούθησε στο βήμα, επισήμανε ότι ο χώροςτης Κεντροαριστεράς θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε με το Δίκτυο 21 και την Πολιτική Ανοιξη, ούτε με τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι του ευρωμονόδρομου», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, η συσπείρωση του χώρου πρέπει να γίνει τώρα και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Ο πολιτικός χρόνος είναι εναντίον της Κεντροαριστεράς» εκτίμησε από την πλευρά του ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο από το ακροατήριο.

«Βρισκόμαστε σε σκηνικό πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η ΝΔ και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι», σημείωσε.

«Υπάρχει σήμερα», απάντησε ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ροζάκης, «μια μικρή σκληρή πόλωση, αλλά υπάρχει χώρος και για μας και είναι οι αναποφάσιστοι. Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει τερατώδη αύξηση των ποσοστών του, ώστε να μας εμποδίσει να έχουμε δυνατότητα ύπαρξης».