Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα, Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στέρεας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι όποιες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7, πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Δυτική Ελλάδα, το πρωί της Τρίτης προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορείους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Κακός θα είναι ο καιρός στην πληγείσα από τον σεισμό Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα εξασθενίσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν.

Μέχρι το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.

.