Οι διαπραγματευτές του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας συναντώνται την Κυριακή στη Γενεύη για δεύτερη ημέρα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί το θέμα των αιχμαλώτων και των αγνοουμένων.

Οι συνομιλίες του Σαββάτου ήταν αφιερωμένες στα προβλήματα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χομς.

Οι δυο πλευρές συναντώνται το μεσημέρι της Κυριακής στην έδρα του ΟΗΕ παρουσία του διαμεσολαβητή του διεθνούς οργανισμού Λαχντάρ Μπραχίμι, για να συζητήσουν για το ζήτημα των χιλιάδων αιχμαλώτων, αγνοουμένων και απαχθέντων πολιτών στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου, τον Μάιο του 2011.

«Ελπίζουμε ότι τελικά θα επιτραπεί σε κομβόι με φάρμακα και τρόφιμα να εισέλθουν στη Χομς», τόνισε ο Μπραχίμι, μετά το πέρας των συνομιλιών το Σάββατο.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι το αίτημα που διατυπώθηκε προς τη Δαμασκό να επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελεί ένα «τεστ» για τη σοβαρότητα του καθεστώτος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Γενεύη.

Προς το παρόν, οι διαπραγματευτές βρίσκονται μεν στο ίδιο δωμάτιο, ωστόσο δεν έχουν απευθείας συνομιλίες και διαπραγματεύονται «μέσω του Μπραχίμι».