Την άνεση να ξεκουράσει παίκτες και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε εκείνους που επιθυμεί να εντάξει στο rotation του Παναθηναϊκού (76-54), είχε στην Ελευσίνα ο Αργύρης Πεδουλάκης. Την προηγούμενη αγωνιστική το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μια αγωνιστική νωρίτερα η χαλαρή αντιμετώπιση του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας δεν είχαν δώσει τέτοια ευκαιρία στον προπονητή του Παναθηναϊκού, που επιτέλους τη βρήκε και φυσικά την αξιοποίησε δεόντως.

Με τρία γκαρντ στην αρχική πεντάδα (Παππάς, Κέρι, Διαμαντίδης), τον Γιόνας Ματσιούλις σε ρόλο πάουερ-φόργουορντ και τον Λασμέ σέντερ, ο Παναθηναϊκός μπήκε με τσίτα τα γκάζια στο γήπεδο του Πανελευσινιακού, όπου η ομώνυμη ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους Φαγιέ, Μαγκουνή. Ο ΠΑΟ πέτυχε σερί 22-0 στην αρχή του ματς και στο υπόλοιπο του ο Πεδουλάκης έκανε διαχείριση του υλικού, προσπαθώντας να το «φρεσκάρει» για το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Έτσι ο Διαμαντίδης έκατσε για 30 λεπτά κοντά στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Τέσσερα λεπτά περισσότερα (14’) χρησιμοποιήθηκε το πολυεργαλείο Τζέιμς Γκιστ και ο Αντώνης Φώτσης και από 19’ οι Ούκιτς, Λασμέ. Πολύ καλή απόδοση είχε ο Νίκος Παππάς, που δεν είχε ρόλο στα τελευταία ματς του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα, ενώ θετικοί ήταν και οι Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς.

«Προτεραιότητά μας ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δευτερεύων στόχος μας ήταν να μοιράσουμε το χρόνο. Έχουμε να δώσουμε 4 ματς σε 10 μέρες μαζί με το παιχνίδι της Παρασκευής. Μπορέσαμε και ξεκουράσαμε κάποια παιδιά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Καταφέραμε να τρέξουμε και κάναμε αυτά που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε εδώ το μυαλό μας πράγμα κάπως λογικό. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ελευσίνα και προσωπικά στον Γιώργο», δήλωσε μετά το ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης. Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανελευσινιακού, Γιώργος Σκαραφίγκας τόνισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν τεράστιο σύλλογο. Ήταν σημαντικό αυτό το ματς για εμάς σε ό,τι αφορά την άμυνά μας. Γνωρίζουμε πως μόνο μέσα από την άμυνά μπορούμε να κερδίσουμε τους καθοριστικούς αγώνες που ακολουθούν. Το μόνο κέρδος μας ήταν η επιστροφή του Θωμά Νίκου και ευχόμαστε μέσα στην εβδομάδα να γυρίσουν και ο Φαγιέ με τον Μαγκουνή, δύο παίκτες που έχουμε ανάγκη. Θα είναι παγίδα αν μείνουμε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση και την κούραση του Παναθηναϊκού τα πήγαμε καλά. Θέλω να ευχηθώ να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει καλά στην Ευρώπη».

Τα δεκάλεπτα: 8-22, 22-40, 36-58, 54-76

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 5 (1), Παπαμακάριος 13 (3), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 3, Δημάκος, Τζόουνς 15 (1), Μελισσαράτος 4, Τέρνερ 8, Μάντζαρης, Αβραμίδης 6, Χουχούμης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 13 (3), Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς 15 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1), Ματσιούλις 9 (2).