Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο με τους Ανεξάρτητους Eλληνες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Παράλληλα, διατυπώνει την εκτίμηση του κόμματός του ότι οι εκλογές είναι θέμα λίγων μηνών για να γίνουν.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές εντός του 2014. Άλλωστε οι αντοχές και η κοινωνική κατακραυγή χτυπούν κόκκινο» τονίζει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο με τους ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθαρίζει: «Ποτέ δεν τέθηκε το θέμα της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ., τουλάχιστον εκ μέρους μας. Γνωρίζετε ότι δεν συντρέχουν οι αναγκαίες προγραμματικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, επίσης, ότι το κόμμα του δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, παρά τη συνεργασία με πρόσωπα που προέρχονται από εκείνο το χώρο.

«Το βέβαιο είναι πως ούτε είμαστε ΠΑΣΟΚ, ούτε φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τον διάδοχό του. Συγκροτούμε την Αριστερά της εποχής μας με τα δικά της χαρακτηριστικά» τόνισε.