Παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας η τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιμένει στις θέσεις που διατύπωσε από την πρώτη στιγμή, περί προστασίας των συνόρων και του έργου του Λιμενικού Σώματος. Όπως έκανε γνωστό, δε, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της «παράνομης μετανάστευσης» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου επέλεξε να μην απαντήσει στις καταγγελίες ότι οι «καταθέσεις» των επιζώντων μεταναστών, τις οποίες επικαλέστηκε την Παρασκευή, είναι ψευδείς, ή να σχολιάσει τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις «καταθέσεις».

Σε ό,τι αφορά, δε, τα αιτήματα της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες πνίγηκαν 12 άνθρωποι -εκ των οποίων τα περισσότερα παιδιά και βρέφη-, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρέπεμψε στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, ο Μ.Βαρβιτσιώτης επέμεινε στις θέσεις του, καθώς και στον τρόπο που τις διατύπωσε, ενώ πέρασε και στην αντεπίθεση:

«Έχω κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα ότι κάνω απαράδεκτες δηλώσεις, επειδή ζητάω τη διερεύνηση ενός τραγικού ατυχήματος που το κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», τόνισε και συνέχισε κατηγορώντας τους επικριτές του πως «θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν θα τα αφήσουμε ξέφραγο αμπέλι· θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση να ζητάω να μην αποδίδονται ευθύνες, προτού ολοκληρωθεί μία έρευνα και χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση».

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας επαναβεβαίωσε την κάλυψη που παρέχει στο Λιμενικό Σώμα, λέγοντας:

«Φίλες και φίλοι ξέρω ότι ο κάθε ένας και η κάθε μία από εσάς, σε κάθε επιχείρηση στην οποία συμμετέχει, ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της κακόπιστης κριτικής. Να ξέρετε ότι η Πολιτεία έχει και τα όργανα και τους θεσμούς και για να διαλευκάνει όλες τις υποθέσεις αλλά και για να προστατέψει τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος που δρουν καθημερινά βάζοντας σε ρίσκο και σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Τους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου υπερασπίστηκε, χαιρετίζοντας την ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη να συζητηθεί το θέμα της «παράνομης μετανάστευσης» στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Μ.Βαρβιτσιώτης ζήτησε την άμεση εισαγωγή του συγκεκριμένου θέματος στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είναι αρμόδια για τη συζήτηση των νομοσχεδίων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από