Ο κομήτης 67Ρ/ Τσουριούμοφ - Γερασιμένκο παρατηρήθηκε πρώτη φορά το 1969 από δύο ρώσους αστρονόμους που μετέβησαν από το Κίεβο στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής Αλμά-Ατά του Καζακστάν για να εξερευνήσουν τον ουρανό για κομήτες.
Ετσι ο κομήτης αυτός έλαβε τα ονόματα των δύο ρώσων επιστημόνων. Εχει διάμετρο περίπου 4 χιλιόμετρα και κάθε εξίμισι χρόνια η τροχιά του τον οδηγεί στο εσώτερο ηλιακό μας σύστημα, όπου περιφέρεται γύρω από τον Ηλιο και μετά απομακρύνεται.
Ο κομήτης έχει παρατηρηθεί από επίγεια τηλεσκόπια κοντά στον Ηλιο το 1976, το 1982, το 1989, το 1996, το 2002 και το 2009. Παρατηρήθηκε το 2003 και από το τηλεσκόπιο Χαμπλ.
Ο κομήτης ανήκει στη λεγόμενη οικογένεια κομητών του πλανήτη Δία, οι οποίοι εισέρχονται στο εσώτερο ηλιακό μας σύστημα με συχνότητα μικρότερη από 20 χρόνια.
Η ηλικία του κομήτη εκτιμάται πως είναι 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι παλαιότερος από τη Γη και δημιουργήθηκε από τα συστατικά στοιχεία του ηλιακού μας συστήματος όταν το μητρικό μας άστρο άρχιζε σιγά σιγά να λάμπει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από