Γιάννης Λευκορίτης ΑΘΗΝΑ

Ποιοι και γιατί μας στερούν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Δικαιούται μία επαγγελματική ομάδα, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της, να εκβιάζει, με όμηρο τον ελληνικό λαό, περιφρονώντας το κοινωνικό σύνολο; Τη δομή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τουλάχιστον όσο έχουμε αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν την καθορίζει κανένα κοινωνικό υποσύνολο, αλλά το Κοινοβούλιο και την εφαρμόζει η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού που έχει την ευθύνη και που λογοδοτεί για την ορθότητα και αποτελεσματικότητά της.

Δεν είναι αρμοδιότητα του ιατρικού προσωπικού, πέραν του να κάνει προτάσεις που αξιολογούνται. Εν εναντία περιπτώσει, οι δικαστικοί να ορίζουν τους όρους απονομής της Δικαιοσύνης, οι μηχανικοί τους όρους δόμησης, οι εκπαιδευτικοί τη διάρθρωση της Παιδείας, οι εφοριακοί τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και πάει λέγοντας.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο χώρο είναι άλλης κατηγορίας Ελληνες για να επιβάλλονται στον εργοδότη τους που είναι ο φορολογούμενος και τροφοδότης των ασφαλιστικών ταμείων έλληνας εργαζόμενος; Υπάρχει κάποιος, όσο αφελής και να είναι, που να πιστεύει ότι οι εκπρόσωποι των γιατρών με τις προτάσεις τους αγωνιούν για την εξυπηρέτηση των ασθενών;

Είναι γνωστή η εκτεταμένη διαφθορά στον επαγγελματικό τους κλάδο: φοροδιαφυγή, φακελάκι, κοπάνες, πιστοποίηση αναπηριών σε υγιείς, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση (θυμάστε την αντίδρασή τους στη συνταγογράφηση της φαρμακευτικής ουσίας και όχι του εμπορικού προϊόντος;). Κάποιος να τους μαζέψει. Σκεφτείτε επιτέλους τον πολλαπλώς εξουθενωμένο έλληνα πολίτη του παραγωγικού τομέα της οικονομίας που δεν εκπροσωπείται από ισχυρές συντεχνίες. Ελεος.