Μια «αξιοπρεπή έξοδο» αναζητεί η επίσημη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, η Βαλερί Τριερβελέρ, σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου της που δημοσίευσε χθες το βράδυ κατ’ αποκλειστικότητα στην ιστοσελίδα της η «Φιγκαρό». Την ίδια ώρα, το περιοδικό «Κλόουζερ» συνεχίζει να προσφέρει στο αναγνωστικό του κοινό πιπεράτες πληροφορίες για την υπόθεση της κρυφής σχέσης του γάλλου προέδρου με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ. Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους κοσμείται από μια φωτογραφία της Τριερβελέρ, ενώ φέρει τον τίτλο «Θέλουν να την κάνουν να σωπάσει». Το «Κλόουζερ» πληροφορεί τους Γάλλους ότι η παραμονή της Τριερβελέρ στο Λαντέρν «βρίσκεται υπό έλεγχο», ότι «όλο αυτό το διάστημα η Ζιλί Γκαγέ κάνει πάρτι» αλλά και ότι η επίσημη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ιδιότητα της Πρώτης Κυρίας. «Δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας ούτε τον σύντροφό της. Αλλά είναι έτοιμη να συγχωρήσει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της τα τελευταία δέκα χρόνια» γράφει το «Κλόουζερ». Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται έτοιμος να της κάνει το χατίρι.

Αυτή η τελευταία πληροφορία, ωστόσο, διαψεύδεται κατηγορηματικά από το περιβάλλον της Τριερβελέρ. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πελάτισσά μου εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αποσαφηνίσουν την κατάσταση. Η απόφαση είναι δική τους. Είναι πολύ δύσκολο για τη Βαλερί Τριερβελέρ να διατηρήσει την ψυχραιμία της απέναντι στην πίεση των μέσων ενημέρωσης και την πολιτική πίεση. Αλλά έχει απόλυτη συνείδηση του γεγονότος ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση» τόνισε στη «Φιγκαρό» η δικηγόρος της Πρώτης Κυρίας.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Η τελευταία ανησυχεί για την οικονομική της κατάσταση σε περίπτωση που χωρίσει με τον πρόεδρο. Μετά τη μετακίνησή τους στο προεδρικό μέγαρο, σταμάτησε τη συνεργασία της με το κανάλι D8, που ήταν η βασική πηγή των εισοδημάτων της. Το μόνο που της μένει είναι ο μισθός της από το «Παρί Ματς». Εχει όμως τρία παιδιά να φροντίσει. Και το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι ένα διαμέρισμα από κοινού με τον πρώην σύζυγό της. Καθώς δεν είναι παντρεμένη με τον Ολάντ, ούτε έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, καμιά νομική δέσμευση δεν υπάρχει για να τηρηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το περιβάλλον της Βαλερί επιμένει ότι το μόνο της μέλημα είναι πώς θα οργανώσει τη ζωή της από εδώ και πέρα. Θέλει να βρει ένα διαμέρισμα μακριά από τους παπαράτσι, να χτίσει από την αρχή την επαγγελματική της σταδιοδρομία, με λίγα λόγια να ορθοποδήσει. «Αντίθετα με αυτό που λένε πολλοί, η πελάτισσά μου δεν θέλει να τροφοδοτεί τις αντιπαραθέσεις. Θέλει να συνεχίσει να εργάζεται με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Και παραμένει αριστερή. Δεν νομίζω πως επιθυμεί οι σημερινές δυσκολίες να κηλιδώσουν την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ».
Ουρλιαχτά και κλάματα

«Εκείνος της μιλάει στο νοσοκομείο για το «μετά», εκείνης της ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Τα ουρλιαχτά εναλλάσσονται με κλάματα, θα χρειαστεί ώρα για να ηρεμήσει», σύμφωνα με τη λυρική περιγραφή της «Φιγκαρό»