Φίλαθλοι μεθούν και τηλεφωνούν στην αστυνομία ζητώντας να μιλήσουν στον Αλεξ Φέργκιουσον για τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εφημερίδες γράφουν για «πρόκριση» των Κόκκινων Διαβόλων στον τελικό του Λιγκ Καπ και τα social media θυμούνται την ανάλυση του Ντέιβιντ Μόιες στους «Σάντεϊ Τάιμς» το καλοκαίρι του 2010 εν μέσω Μουντιάλ για τα μυστικά του πώς να κερδίζει μια ομάδα στη διαδικασία των πέναλτι!

«Ως προπονητής πρέπει να σηκώνεις την πίεση από τους ώμους των παικτών σου καθιστώντας τον εαυτό σου υπεύθυνο για την επιτυχία και την αποτυχία», έγραφε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ πριν από τέσσερα χρόνια. Προχθές το βράδυ τέσσερις από τους πέντε παίκτες του αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι και η Σάντερλαντ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Λίγη ώρα αργότερα μεθυσμένος οπαδός της Γιουνάιτεντ από το Βόρειο Μάντσεστερ τηλεφώνησε στην αστυνομία ζητώντας να μιλήσει στον Αλεξ Φέργκιουσον, ενώ το πρωί έκπληκτοι οι Αγγλοι είδαν την τελευταία σελίδα του ταμπλόιντ «Σαν» να γράφει πως οι Κόκκινοι Διάβολοι νίκησαν τη Σάντερλαντ.

Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά για την άλλοτε κραταιά ομάδα.

Ούτε και στο οικονομικό επίπεδο. Στην ετήσια έκθεση της Deloitte για τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου βάσει των εσόδων τους, η Γιουνάιτεντ υποχώρησε για πρώτη φορά στην 4η θέση. Πρώτη παρέμεινε για ένατη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, η Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα 518,9 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι Μπαρτσελόνα (482,6), Μπάγερν (431,2), Μάντσεστερ Γ. (423,8) και η Παρί Σεν Ζερμέν (398,8). Η τελευταία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 81%.

Τα συνολικά έσοδα του Top 20 αυξήθηκαν κατά 8%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 5 δισ. ευρώ (5,4), ενώ επίσης για πρώτη φορά το Top 30 παρουσίασε έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ.