Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να υπερηφανευτεί ότι τα τελευταία χρόνια παραμένει στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκας. Μία ομάδα που με όπλο τον προγραμματισμό και τη σοβαρότητα έμαθε να κινείται με επιτυχία στους δύσκολους δρόμους της επαγγελματικής κατηγορίας.

«Το δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι η διάρκεια. Ο Αστέρας έχει δημιουργήσει τις βάσεις για αυτό από τα προηγούμενα χρόνια», υποστηρίζει ο Στάικος Βεργέτης, ο άνθρωπος που κοουτσάρει την ομάδα από τον Οκτώβριο, όταν αποχώρησε ο Σάκης Τσιώλης.

«Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας. Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν πιο ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης και είδαμε βελτίωση, αφού είχαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες. Τελευταία αξιοποιούμε και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Το πρόβλημά μας στην αρχή ήταν ότι ενώ παίζαμε καλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε».

Σε ό,τι αφορά τον στόχο της ομάδας, ο 37χρονος τεχνικός επισήμανε: «Ο Αστέρας είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα έχει εξασφαλίσει τα πλέι οφ. Σίγουρα οι οκτώ βαθμοί διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες είναι ένα καλό μαξιλαράκι, αλλά δεν μπορείς να είναι σίγουρος αφού απομένουν ακόμα 14 παιχνίδια».

Ο Αστέρας δεν είχε την καλύτερη πορεία στην αρχή του πρωταθλήματος: «Το καλοκαίρι ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες. Ετσι χάθηκε η ομοιογένεια, η οποία ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας στην περυσινή περίοδο. Σιγά σιγά όμως η ομάδα άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό της και όλα τώρα είναι καλύτερα». Η αγωνιστική φιλοσοφία παραμένει σταθερή, όποιος προπονητής κι αν είναι στον πάγκο: «Η διοίκηση ζητάει πάντα μία αξιόμαχη ομάδα, η οποία θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Ετσι, προσπαθούμε με καλές επιλογές να πλαισιώσουμε το ρόστερ με παίκτες που διαθέτουν προσωπικότητα από τη Λατινική Αμερική, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια και από την Ισπανία».

Ο Αστέρας προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, οι δύο μάλιστα εκτός έδρας, επί του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα.