Απορρίπτει το Λιμενικό Σώμα τις καταγγελίες περί βιαιοπραγίας και άρνησης παροχής βοήθειας σε μετανάστες στο Φαρμακονήσι, κάνοντας λόγο για αήθεις και ψευδείς κατηγορίες σε βάρος στελεχών του Σώματος, με ιδιοτελείς σκοπούς.

Οπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, την Παρασκευή, «άκριτες, βιαστικές και γενικευμένες κατηγορίες κατά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παράλειψη ενεργειών, αμέλεια, ή ακόμη και αποκλίνουσα – παραβατική συμπεριφορά των στελεχών του σε περιστατικά παράνομης μετανάστευσης αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, τη μείωση του κύρους και αξιοπιστίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την υπονόμευση του ηθικού του προσωπικού του στο πλαίσιο της γιγαντιαίας προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά στο ελληνικό θαλάσσιο πεδίο προς διασφάλιση των θαλασσίων συνόρων της ευρωπαϊκής ένωσης, συνδράμοντας παράλληλα στη διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και χρώματος».

Τονίζεται επίσης πως έχει διαταχθεί και ανατεθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, ως ανεξάρτητης αρχής, η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος, όπως αιτήθηκε από την πρώτη στιγμή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από