Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον κατά του νόμιμου και συνταγματικού δικαιώματος των γυναικών να διακόπτουν την εγκυμοσύνη μέσω πρακτικών αμβλώσεων. Παρά τις παγωμένες θερμοκρασίες, πολίτες από όλη τη χώρα εντάχθηκαν στην πορεία κατά μήκος της Washington National Mall προς το Ανώτατο Δικαστήριο, που βρίσκεται πίσω από το Καπιτώλιο.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο « Πορεία για τη Ζωή » πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην επέτειο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που το 1973 έκρινε ότι το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για την έκτρωση προστατεύεται από το απόρρητο του αμερικανικού Συντάγματος.
Οικογένειες, μαθητικές ομάδες, εκκλησιαστικές οργανώσεις και πολιτικοί πού τάσσονται ανοιχτά κατά των αμβλώσεων, συμμετείχαν στην πολυπληθή πορεία κρατώντας φωτογραφίες με έμβρυα και νεογνά, και αφίσες με τις επιγραφές « προστασία της ζωής » και «Σταματήστε να σκοτώνετε τα μωρά». Ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε χαιρετισμό στους διαδηλωτές μέσω Twitter. «Ενώνω τις προσευχές μου με την Πορεία για τη Ζωή στην Ουάσιγκτον. Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει να σεβόμαστε τις ζωές, ιδίως των πιο ευάλωτων» ανέφερε ο ποντίφικας στο μήνυμά του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν μεταξύ της άμβλωσης ή της συνέχισης της εγκυμοσύνης, τίμησε την 41η επέτειο από την ιστορική δικαστική απόφαση, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευσή του «για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών, την οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη και του συνταγματικού δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αναπαραγωγική ελευθερία». Δεσμεύθηκε επίσης να υποστηρίξει τις προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των ακούσιων περιπτώσεων εγκυμοσύνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από