Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέρριψε την έφεση του Ολυμπιακού και στον πρώτο αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25 Φεβρουαρίου) για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα μείνει κλειστό τμήμα της Θύρας 7 που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 θέσεις στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Όπως είναι γνωστό η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA είχε τιμωρήσει τον Ολυμπιακό στο ματς με την Αντερλεχτ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω της ανάρτησης πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δικτύου FARE (Football Against Racism in Europe) το οποίο δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση του ρατσισμού, οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέπτυξαν ρατσιστικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Άντερλεχτ.

Η UEFA έλαβε σοβαρά υπόψη τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν (όπως ανέφερε ανακοίνωση της FARE, υπήρχε οπτικό υλικό) και αφορούσαν την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο και επέβαλε την τιμωρία στον Ολυμπιακό με το κλείσιμο τμήματος του πετάλου βόρειας εξέδρας (Θύρα 7) και επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ που αφορά τη χρήση βεγγαλικών και λέιζερ.

Από την άλλη, η επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ έχει ρεπορτάζ για την καλή άμυνα του Ολυμπιακού και αναφέρεται στα 6 γκολ που έχει δεχτεί σε 20 αγώνες πρωταθλήματος, κάτι που μεταφράζεται ότι δέχεται ένα γκολ κάθε 300 λεπτά!

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός μπορεί να ισοφαρίσει το δικό του ρεκόρ για την καλύτερη άμυνα, όταν επέτρεψε μόλις 13 φορές την παραβίαση της εστίας του τη σεζόν 1972-1973. Οι εκπληκτικές αμυντικές του επιδόσεις αντιπροσωπεύουν την κυριαρχία του σε κάθε τμήμα του γηπέδου. Oι αντίπαλες ομάδες σπανίως έχουν την μπάλα αρκετά στα πόδια τους ώστε να ξεκινήσουν επιθέσεις προς το τέρμα των Πειραιωτών».

Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του Μίτσελ: «Δημιουργούμε ρεκόρ με τον ρυθμό που σκοράρουμε, ωστόσο δεν είμαστε απλά μια επιθετική ομάδα. Δείτε πόσα λίγα γκολ έχουμε δεχθεί. Η συγκέντρωση -σε άμυνα και επίθεση- και η κατοχή της μπάλας είναι τα κλειδιά του παιχνιδιού μας».

Eξάλλου γίνεται ειδική μνεία για τις αμυντικές επιδόσεις των Μπάγερν Μονάχου (1 γκολ ανά 180 λεπτά), Ρόμα (1 γκολ ανά 180 λεπτά), Σέριφ Τίρασπολ (1 γκολ ανά 180 λεπτά) και Αραράτ (1 γκολ ανά 190 λεπτά).

Ο Λεζάρ

Οσον αφορά τον 26χρονο βέλγο εξτρέμ Τζόναθ Λεζάρ ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι τον έχει κλείσει για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Λεζάρ έλυσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την Τέρεκ Γκρόζνι και απέρριψε πρόταση της Σταντάρ Λιέγης. Οι Βέλγοι ήθελαν να τον κλείσουν από τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως ο Λεζάρ αποκάλυψε ότι προτίμησε τον Ολυμπιακό! Εως στο τέλος της περιόδου θα αγωνιστεί στη Μαλίν.

Ο Ιμπραϊμ

Ο Αμπεσαλάμ Ιμπραϊμ υποβλήθηκε την Πέμπτη σε ιατρικές εξετάσεις και την Παρασκευή αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος νορβηγός μέσος πρόκειται να δοθεί δανεικός έως τέλος της σεζόν στον Εργοτέλη.

Η υπόθεση της απόκτησης του Ιβάν Μαρκάνο παρουσιάζει δυσκολίες καθώς ο Ισπανός δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Ρούμπιν Καζάν. Από τον Ολυμπιακό έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει θέμα ανταλλαγής με τον Ράφικ Τζιμπούρ ο οποίος αποχώρησε από τη Σίβασπορ. Ο αλγερινός διεθνής φορ έχει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2016 και επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. Ενδιαφέρον έχει δείξει η Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία διεκδικεί την άνοδο της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τζένοα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Νίκολας Μπουρντίσο από τη Ρόμα (είχε προταθεί στον Ολυμπιακό) και την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Μάρκο Μότα από τη Γιουβέντους.