«Δεν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν και το μόνο ασύλληπτο μέλος είναι το ακρωτηριασμένο χέρι μου», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του,μέσα από τη φυλακή, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Σάββας Ξηρός, μετά τηνεπανεμφάνιση του αδερφού του Χριστόδουλου.

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, υποστήριξε ότι o Χριστόδουλος Ξηρός είναι σε «θανάσιμο» κίνδυνο εκεί που βρίσκεται, ενώ διαχωρίζει τη θέση του από τον αδελφό του και τον καλεί «να συνέλθει και να κάνει το σωστό».

«Εγώ έχω επιλέξει άλλο δρόμο. Ας ακούσει τη συνείδησή του, μακάρι να συνέλθει και να κάνει το σωστό»

Συντασσόμενος με τη γραμμή Κουφοντίνα, είπε ότι η ιστορία της 17Ν έχει κλείσει τον κύκλο της, κάτι που φάνηκε από τη δίκη όπου το κάθε ένα από τα μέλη της οργάνωσης, όπως αποκαλούσε συνέχεια την 17Ν, τράβηξε τον δρόμο του.

Οι πράξεις της 17Ν, είπε, δεν είχαν σκοπό το μίσος και την εκδίκηση αλλά την ένοπλη προπαγάνδα.

«Με συκοφαντούν χωρίς εγώ να έχω πει τη γνώμη μου για αυτά που ακούγονται. Με εντάσσουν σε μία κατάσταση στην οποία δεν ανήκω» υποστήριξε, ενώ στη συνέχεια άφησε να φανεί ότι διαχωρίζει τη θέση του από τον αδελφό του Χριστόδουλο Ξηρό.

«Με ονομάζουν τρομοκράτη, έχω καταδικαστεί, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι ένας ανάπηρος κρατούμενος, δεν έχω ούτε όπλα ούτε γιάφκες. Είμαι κρατούμενος, δεν είμαι πια παράνομος, ούτε τρομοκράτης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την επικήρυξη του αδελφού του από τις αρχές.

Παράλληλα, είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία ουσιαστικά τον κρατούν στην απομόνωση. «Δεν μπορώ να είμαι σε χώρο με πολλούς ανθρώπους, κινδυνεύω λόγω των αναπηριών μου».

Επίσης, κατήγγειλε ότι η νοσηλεία του στο νοσοκομείο Λάρισας «διακόπηκε βίαια», ενώ κατήγγειλε και τις συνθήκες στις οποίες είχε νοσηλευτεί και ανακριθεί στον Ευαγγελισμό αμέσως μετά τη σύλληψή του το 2002.