Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος «εμφύλιος» που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου του ιδρύματος να μην αποδεχθεί την υποψηφιότητα της Ελένης Καραμαλέγκου για την κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, εκτιμώντας ότι επειδή έχει τοποθετηθεί εναντίον του νέου νόμου δεν θα τον εφαρμόσει αν εκλεγεί. Σήμερα για το ζήτημα αυτό συνεδριάζει η Σύγκλητος του ιδρύματος, ενώ χθες οι φοιτητές της Φιλοσοφικής αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα καταδίκης του Συμβουλίου. Στην προχθεσινή γενική συνέλευση των καθηγητών της Φιλοσοφικής που αποφάσισαν, με τη συμμετοχή περίπου 100 εκ των 300, να παρακάμψουν το Συμβούλιο προχωρώντας σε εκλογές με υποψήφια την κυρία Καραμαλέγκου, τη βασική εισήγηση έκανε ο καθηγητής Π. Πανταζάκος. Πρόκειται για στενό συνεργάτη του πρύτανη Θεοδόση. Πελεγρίνη και, όπως και ο πρύτανης, έχει έρθει σε ρήξη με το Συμβούλιο επειδή πριν από λίγους μήνες δεν ενέκρινε την ανάδειξή του σε αναπληρωτή πρύτανη.

Από την πλευρά του Συμβουλίου, μέλη του έλεγαν ότι εξελέγησαν ακριβώς για να εφαρμόσουν τον νόμο για τα πανεπιστήμια, συνεπώς όφειλαν να μην επιλέξουν πρόσωπα που δεν δεσμεύονται να τον εφαρμόσουν.

Στο μεταξύ, ένταση και εκνευρισμός επικρατεί ξανά στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς άλλοι έλαβαν μισθοδοσίες με πολύ υψηλές περικοπές λόγω της πολύμηνης απεργίας τους, ενώ άλλοι είχαν ελάχιστες καθώς δηλώθηκαν ως προσωπικό ασφαλείας. Για το ζήτημα αυτό έχει ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις από τον πρύτανη το Συμβούλιο του Ιδρύματος, δεδομένου ότι ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι όσο απεργούσαν δήλωναν ελάχιστα άτομα ως προσωπικό ασφαλείας, οψίμως δηλώθηκε ότι ήταν συνολικά 170.