Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της ανάκρισης για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τα οποία αφορούν στη διακίνηση μαύρου χρήματος, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΜΙΕ Μιχάλης Ματαντός, που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δια των συνηγόρων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Νίκου Πατεράκη κατέθεσε στους δυο ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο απολογητικό υπόμνημα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Μιχάλης Ματαντός, αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε πως όλες οι χρηματικές καταβολές έγιναν με εντολές των Γερμανών της Ferrostaal.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε την πραγματική αιτία της καταβολής των επίμαχων πληρωμών.

Παρέδωσε δε στους ανακριτές στοιχεία με νέα εμβάσματα, γεγονός που εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι συνεκτιμήθηκε στην απόφασή τους να αφεθεί ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Ελένης Μαυροπούλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα αλλά έδωσε νέα στοιχεία, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal φέρεται να αντίκρουσε τα όσα έχουν υποστηρίξει για τον ίδιο στις απολογίες τους ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και ο Γιάννης Μπέλτσιος, πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί.