Η απουσία του (όπως και του Λο) έχει στοιχίσει ακριβα στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Μπρέντ Πέτγουεϊ, που έδινε σημαντικές λύσεις κάτω από τα καλάθια στην ομάδα του.

Ο Αμερικανός προπονείται κανονικά με την ομάδα τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά φυσικά είναι ανέτοιμος αφού βρίσκεται σχεδόν έναν μήνα μακριά από τα παρκέ.
Ετσι στην τελευταία προπόνηση, το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΣΕΦ (λίγο πριν αναχωρήσουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης για τη Βιτόρια), θα αποφασίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας εάν θα τον συμπεριελάβει στην αποστολή.
Μπορεί να έχει μεγάλη απουσία, δεδομένου όμως ότι γνωρίζει καλά τα συστήματα της ομάδας και μπορεί να προσφέρει

έστω μερικά ποιοτικά λεπτά, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει τελικά στην Ισπανία.

Εκεί όπου την Παρασκευή στην έδρα των βάσκων κόντρα στην Κούτσα Λαμποράλ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θυμηθεί το καλό του πρόσωπο εάν θέλει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Με πέντε ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και κυρίως βγάζοντας τραγική εικόνα σε κάποια παιχνίδια (στα δύο στο ΟΑΚΑ, στη Δράμα και στο Μιλάνο) έχει σοβαρό πρόβλημα που δεν είναι τόσο απλό να το λύσει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πλέον φανερά εκνευρισμένος χάνει πολύ πιο εύκολα την υπομονή του και αυτό σαφώς δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και την ομάδα του.

Στο μεταξύ ακόμα στον Πειραιά δεν έχουν οριστικά νέα από τον Εϊσι Λο, ο οποίος παραμένει στις ΗΠΑ χωρίς να έχει ανακοινώσει εάν θα κάνει τελικά επέμβαση στο γόνατο, ή απλά αρθροσκόπηση, πράγμα που θα καθορίσει και το διάστημα της αποθεραπείας του.
Όμως κακά τα ψέματα από τη στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο για την Αμερική, η σεζόν ουσιαστικά τελείωσε γι’ αυτόν και ίσως και η καριέρα του στον Ολυμπιακό και ας έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ανδρέας Χριστοδούλου έχει στα χέρια του την ελληνική ταυτότητα και συνεπώς έχει πλέον δικαίωμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής ο Ελληνοκύπριος σούτινγκ γκάρντ είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρωλίγκα όπου όμως πολύ δύσκολα θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Αντίθετα τώρα στα εναπομείναντα 12 αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια της κανονικής περιόδου στην Α1 (ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει να έρθει πρώτος αλλά ούτε και τρίτος) ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί και πρέπει να τον χρησιμοποιήσει έστω για κάποια λεπτά.