Οπως ο νόμος του Μέρφι. Αν κάτι πάει από την αρχή στραβά, έτσι θα συνεχιστεί. Αυτό συνέβη με τη σεζόν που διανύουμε για τον Σάκη Τσιώλη.

Ο προπονητής έχασε πόντους από την αρχή. Για να φτάσει στο «σημείο μηδέν», μετά το χθεσινό διαζύγιο που πήρε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ενας κόουτς με γαλόνια αξιωματικού που δείχνουν να έχουν θαμπώσει για τα καλά.

Να θυμηθούμε την ιστορία; Ο Τσιώλης άρχισε τη χρονιά στον Αστέρα Τρίπολης, μια ομάδα που αποψιλώθηκε στο έμψυχο δυναμικό της, χάνοντας πολύ αξιόλογους παίκτες. Το αν ήθελε ή όχι ενίσχυση στο ρόστερ ο Τσιώλης, είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά στο πρωτάθλημα του Μνημονίου, οι παράγοντες δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και ρίχνουν το μπάτζετ. Κάπως έτσι ο τεχνικός έμεινε με την γκρίνια και τα μέτρια αποτελέσματα. Για να πάρει τη σκυτάλη ο (άσημος) Βεργέτης και να έχει σταθερά τον Αστέρα σε τροχιά play offs. Τελικά, οι διοικήσεις κάνουν τις ομάδες ή οι προπονητές; Και στο κάτω κάτω, με κεκτημένη ταχύτητα πάνε στην Τρίπολη και δεν σταματάνε πουθενά μετά τη σήραγγα στο Αρτεμίσιο;

Στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τσιώλης έμεινε λίγους μήνες. Ελάχιστους. Συγκομιδή; Τρεις νίκες και επτά ήττες. Η φυγή μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Χριστοβασίλης και προπονητής χωρίζουν φιλικά γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πάνε παραπέρα. Ο κόουτς θα ήθελε παραπάνω μεταγραφές και κυρίως χαφ που να κάνουν τη δουλειά. Εναν αντι-Ντε Βινσέντι, ας πούμε. Η διοίκηση το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε, αλλά ήταν διστακτική. Και ο Τσιώλης οδηγήθηκε στην έξοδο, ενώ αμφότερες οι πλευρές κάνουν προσπάθεια να μη χρεωθούν το φινάλε, ούτε να στραπατσάρουν το ίματζ τους. Κανείς δεν το θέλει αυτό, ειδικά ο προπονητής που τα προηγούμενα χρόνια δικαίως είχε δει τις μετοχές του να ανεβαίνουν ψηλά. Ποιος ξέρει. Ισως να μη βρήκε ρυθμό σε Τρίπολη και Γιάννινα. Ισως πάλι να μην αξιοποίησε τα νιάτα. Το βέβαιο είναι πως έχασε έδαφος και άρα η επόμενη επιλογή του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.