Ζήτησε ή όχι ο δάσκαλος από τους μαθητές του να χαστουκίσουν τον άτακτο συμμαθητή τους; την άκρη στην υπόθεση που προκαλεί από τη μεγάλο ντόρο στην Αρτα, αίσθηση και στο υπόλοιπο πανελλήνιο, καλείται να βγάλει μεθαύριο η Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα η μητέρα 8χρονου αγοριού, την τελευταία ώρα του μαθήματος στη Β΄ Τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, ο εκπαιδευτικός ζήτησε από συμμαθητές του γιου της να τον… χαστουκίσουν, γιατί ήταν άτακτος, έβαλε δε δύο από αυτούς να του φράξουν την έξοδο από την αίθουσα.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 50χρονος δάσκαλος, ο οποίος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Τρίτης έξω από το σχολείο, κρατήθηκε και οδηγήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη (308 ΠΚ).

Ζήτησε 48ωρη αναβολή, αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί το πρωί της Παρασκευής (11.30).

Την ίδια στιγμή, η γνωμάτευση του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου Αρτας όπου απευθύνθηκε η μητέρα του παιδιού κάνει λόγο για εκδορές στη βάση του αυχένα, στον δεξιό ώμο και στο πίσω μέρος του δεξιού αυτιού του.

Από κει και πέρα, ωστόσο, οι αντικρουόμενες απόψεις και συζητήσεις στην τοπική κοινωνία σήμερα δίνουν και παίρνουν.

«Ο συγκεκριμένος μαθητής ήταν ανήσυχος, θέλησε να βγει οπωσδήποτε έξω από την αίθουσα, πριν τελειώσει το μάθημα, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Καθώς, όμως, ο δάσκαλός του είναι παχύσαρκος και δυσκίνητος και δε μπορούσε να τον αποτρέψει, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει από άλλα δύο παιδιά να τον συγκρατήσουν. Στην προσπάθειά τους αυτή να τον εμποδίσουν, οι δύο αυτοί μαθητές ήρθαν σε μικροσυμπλοκή με τον συμμαθητή τους, αυτό λένε και δυο-τρεις γονείς. Κανείς άλλος γονιός δεν αναφέρει ότι ο δάσκαλος ανέθεσε στα παιδιά να χαστουκίσουν ένα-ένα τον συμμαθητή τους…», λέει στα ΝΕΑ ο Νίκος Τριανταφυλλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που υποστηρίζει πως όλα όσα ακολούθησαν από τη μητέρα του μαθητή, ότι δηλαδή πήρε το κλαμμένο παιδί της και το πήγε στο νοσοκομείο, πήγε και στην Αστυνομία, «αγγίζουν τα όρια της υπερβολής».

«Ας μην καταδικάσουμε για ένα τέτοιο μικροεπεισόδιο τον δάσκαλο -αν πάντως έβαλε όντως τους μαθητές του να χαστουκίσουν, αυτό είναι καταδικαστέο. Προσωπικά, τον γνωρίζω καλά, καθώς ήμασταν συμμαθητές από το Δημοτικό. Ξέρω, και από τον γιο μου που τον είχε παλαιότερα δάσκαλο, ότι είναι ιδιόρρυθμος και λιγάκι νευρικός άνθρωπος. Μπορεί καμιά φορά να φωνάζει στο μάθημα, να ξεφεύγει λίγο και να δίνει αφορμές, αλλά δεν τον έχω ικανό να πει ‘χτυπήστε τον’, να φτάσει σε τέτοιο σημείο δημόσιας διαπόμπευσης…», υποστηρίζει.

«Κατά την κρίση μας, δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, την αρνούμαστε, κακώς δόθηκε τέτοια δημοσιότητα. Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», αναφέρει στα ΝΕΑκαι ο Θωμάς Τσιρογιάννης, συνήγορος του δασκάλου.

«Το καταγγελλόμενο περιστατικό είναι πολύ σοβαρό, γι’ αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Γι’ αυτό και ήδη ζητήσαμε έγγραφη λεπτομερή αναφορά από τη διευθύντρια του Δημοτικού, πριν ακόμα αποφανθεί το δικαστήριο…», σημειώνει στα ΝΕΑο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρτας, Λεωνίδας Γκόρος.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε άλλη προηγούμενη καταγγελία για τον εν λόγω συνάδελφο, που είναι φιλήσυχος, καλαμπουρτζής. Και τώρα, από πουθενά δεν προκύπτει, έως τώρα τουλάχιστον, θέμα εντολής του για προπηλακισμό του μαθητή.

»Οπως και να’ χει, πάντως, η ομαλή λειτουργία του σχολείου διαταράχθηκε, μόνο και μόνο με τη διάσταση που πήρε το όλο θέμα.

»Γι’ αυτό και εμείς, ακόμα και αν ο δάσκαλος αυτός αθωωθεί από τη Δικαιοσύνη, θα ξεκινήσουμε υπηρεσιακή έρευνα, για να δούμε αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι εκπαιδευτικοί κανόνες λειτουργίας της Τάξης. Αν τυχόν καταδικαστεί, τότε θα κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και από το υπουργείο Παιδείας», ξεκαθαρίζει ο ίδιος…