Στην κατάσχεση 1.243 ακίνητων ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι, της κόρης του ιδιοκτήτη μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας, προχώρησε η ιταλική οικονομική αστυνομία.

Στην πλειονότητά τους τα αμέτρητα ακίνητα της ιταλίδας δισεκατομμυριούχου βρίσκονται στη Ρώμη και στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η ιταλική δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία.

Η Αρμελίνι είχε αποφύγει να καταβάλει στο δημόσιο τους οφειλόμενους φόρους χάρη σε 20 εταιρίες που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο.

Τα εισοδήματα που η Αρμελίνι δεν δήλωσε ποτέ στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων υπολογίζεται σε έως και 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι φόροι, που αναλογούν, υπολογίζονται σε 190 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισοδηματίας κατηγορείται, μαζί με 11 συνεργάτες της, για παράνομη δράση με σκοπό την φοροδιαφυγή. Η σε βάρος τους έρευνα διήρκεσε έναν χρόνο και σύμφωνα με τις αρχές συνέβαλε να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο από τη δεκαετία του 1990 και κατόπιν η Αρμελίνι εξαπάτησε το ιταλικό δημόσιο.

Οι έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας –όπως αναφέρει σήμερα ο Τύπος– έδειξαν ακόμη ότι η μόνιμη κατοικία που δήλωνε στο εξωτερικό η αποκαλούμενη «ρωμαία μεγάλη κυρία των ακινήτων», στο Μονακό, στην πραγματικότητα ήταν πλασματική και ο ψευδής αυτός ισχυρισμός της είχε στόχο την εξασφάλιση επιπλέον φορολογικών διευκολύνσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από