Η Δημόσια Επιχείρηση Σιδηροδρόμων της Σουηδίας (SJ) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ένα ευρύ σχέδιο λιτότητας, που θα οδηγήσει στην περικοπή 400 θέσεων εργασίας, δηλαδή του 8% του εργατικού δυναμικού της.

Οι περικοπές θα γίνουν στο διοικητικό προσωπικό και στο εμπορικό, σε διάφορες πόλεις της χώρας (μεταξύ των οποίων η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και Μάλμε), αλλά και στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου θα κλείσει το γραφείο πωλήσεων.

«Θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή των επιβατών. Οφείλουμε ως εκ τούτου να κάνουμε τις τιμές των εισιτηρίων μας πιο ανταγωνιστικές», δήλωσε ο διευθυντής της SJ, Κρίστερ Φρίτσον. «Και γι'αυτό, οφείλουμε να περιορίσουμε τις δαπάνες μας», πρόσθεσε.

Το σχέδιο μείωσης των δαπανών προβλέπει την εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου κορωνών (σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ) σε διάστημα τριών ετών.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί το μέλλον της SJ», σημείωσε επίσης ο Φρίτσον, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε το προσωπικό μας, σε συνεργασία με τα συνδικάτα και τους δήμους που πλήττονται. Είναι φυσικά μια πολύ ευαίσθητη περίοδος για την SJ και για τους εργαζόμενούς μας», κατέληξε.

Η SJ η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο κράτος απασχολεί σχεδόν 5.000 ανθρώπους και μεταφέρει καθημερινά σχεδόν 100.000 επιβάτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από