Το περασμένο καλοκαίρι ο σουηδός σέντερ φορ Μάρκους Μπεργκ στην προσπάθειά του να ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη του στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, έπειτα από τρία δύσκολα χρόνια (λόγω τραυματισμών και αγωνιστικής απραξίας) σε Αμβούργο και Αϊντχόφεν, απάντησε θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι έψαχναν ηγέτη για την ανανεωμένη ομάδα που δημιουργούσαν και ο 28χρονος στράικερ αναζητούσε εφαλτήριο για να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Λίγους μήνες αργότερα και οι δύο πλευρές μπορούν να νιώθουν απόλυτα δικαιωμένες για την επιλογή τους.

Επειτα από 20 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, το νεανικό Τριφύλλι του νεόκοπου κόουτς Γιάννη Αναστασίου (παρά τις καλοκαιρινές εκτιμήσεις ακόμη και για υποβιβασμό, όπως συνέβη με την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν), με πολυτιμότερο παίκτη τον Μπεργκ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, διεκδικεί το «σωτήριο» (λόγω εσόδων) εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως προσπαθεί –και πολλές φορές τα καταφέρνει –να παίξει ιδιαίτερα ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο σκανδιναβός κανονιέρης που στα 19 του φλέρταρε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μέχρι στιγμής αριθμεί εννέα γκολ και πέντε ασίστ, έδωσε ακόμη μία καταπληκτική παράσταση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας, όπου ο ΠΑΟ επικράτησε άνετα της ομώνυμης τοπικής ομάδας. Με ένα γκολ και δύο εύστοχες τελικές πάσες οδήγησε τους Πράσινους στη νίκη (3-1) επί της αποκαλούμενης Βασίλισσας του Βορρά, «έσβησε» τις προηγούμενες ανορθογραφίες της ομάδας του στην αφετηρία του 2014 (ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και κακές εμφανίσεις απέναντι σε Πανιώνιο και Ηρακλή Ψαχνών) και ξόρκισε τους… δαίμονες σε ένα γήπεδο, όπου πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε συντριβεί (3-0) στην απαρχή της αγωνιστικής κατάρρευσής του, που τον έφερε στο μείον 37 από τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό.

Χθες οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 2′ έπειτα από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Κουτρουμπή και ασίστ «πάρε βάλε» του Μπεργκ στον επερχόμενο Κλωναρίδη, που πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα. Η αξιόμαχη Βέροια αντέδρασε αμέσως και ισοφάρισε στο 10′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Φαρντού Μοχάμεντ Μπεν, αλλά ο ΠΑΟ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Ατζαγκούν στο 34′ έπειτα (και πάλι) από ασίστ «μισό γκολ» του Μπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε την καταπληκτική εμφάνισή του με την επίτευξη γκολ στο 68′ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του επίσης διακριθέντος Νάνο.

Μόνη παραφωνία στην αναμέτρηση αποτέλεσε ο διαιτητής Λιαχούδης, ο οποίος «κατόρθωσε» να υποδείξει λανθασμένα την εσχάτη των ποινών κατά του ΠΑΟ στο 10′ και να αγνοήσει στη συνέχεια δύο καταφανέστατα πέναλτι (ένα για κάθε ομάδα)…