Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, καταλογίζοντας της περαιτέρω ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κάνοντας λόγο για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την ανάγκη ενίσχυσης της αγοράς επιχειρεί να καταργήσει οριστικά ακόμα και την κυριακάτικη αργία».

«Εμπαίζουν πλέον την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς, αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι οδηγείται «στην καταστροφή και σε λουκέτα μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας».

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση κάνει «ένα επιπλέον δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες είναι ουσιαστικά οι μόνοι κερδισμένοι από την εφαρμογή του μέτρου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από