Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει γυρίσει το… διακόπτη, να αποδίδει καλύτερο μπάσκετ και για μεγαλύτερα διαστήματα αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν πατάει το γκάζι της αισιοδοξίας. Αντιθέτως «χαιδεύει» το πεντάλ του φρένου σημειώνοντας στις δηλώσεις τους πως «έχουμε θέματα, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να τα καλύψουμε»!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε αρχικά: «Είχαμε πει και πριν από το παιχνίδι ότι αυτό το ματς ήταν η ευκαιρία να εκταμιεύσουμε τη νίκη με τη Λαμποράλ Κούτσα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε διάθεση κι ενέργεια, όμως κάναμε λάθη στις περιστροφές και πως θα βγούμε σε κάποιους παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο το διορθώσαμε. Συνεχίσαμε να έχουμε το ομαδικό μας πνεύμα κι από τα 23 τρίποντα τα 20 έγιναν από πολύ καλές προϋποθέσεις. Μπορούσαμε να είχαμε καλό ποσοστό. Οι ασίστ μας με τα λάθη μας ήταν υπέρ μας».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ρωτήθηκε για την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού από τον ημιτελικό του κυπέλλου και ύστερα και απάντησε: «Είναι τόσο απλό. Μας έλειπαν πολύ σοβαρά κομμάτια της ομάδας, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση πληρώνεται πολύ ακριβά. Πρέπει να φτιάχνεις την επίθεση. Στο κομμάτι της άμυνας, μας έλειπαν πολύ βασικά κομμάτια. Ο Λασμέ απουσίαζε τέσσερις μήνες και ο Ούκιτς παίζει κάνοντας μία προπόνηση. Μας χαλάει την αλυσίδα μας αυτό, ειδικά σε κομβικές θέσεις όπως είναι του Λασμέ. Ακόμη μας δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα ενώ κάποιοι επιβαρύνθηκαν. Έχουμε θέματα, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να τα καλύψουμε. Είμαστε μία ομάδα με καλό κλίμα, που δουλεύει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα και αντιμετωπίζουμε τη σεζόν κοιτώντας παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό είναι το μότο μας».

Τέλος, για το αν η παρουσία κάποιων παικτών βοηθάει τους άλλους: «Στον τομέα της δημιουργίας προσπαθούμε μέσα από μικρά τρίλεπτα, είτε με τον Διαμαντίδη μέσα, είτε έξω, να πάρουμε πράγματα από άλλα παιδιά. Αυτό το πράγμα το δουλέψαμε πάρα πολύ. Η ικανότητα του Διαμαντίδη βοηθάει και τον Λάσμε και τον Γκιστ. Νομίζω ότι έχουμε και θέματα στον τομέα της δημιουργίας. Στους μεγαλύτερους αγώνες θα έχουμε κάποια θέματα. Το ξέρουμε αυτό κι έχουμε αυτογνωσία».

Αγγέλου: «Πιο αποφασιστικός ο ΠΑΟ»

Την πέμπτη ήττα σε έξι αγώνες στον πάγκο της Έφες γνώρισε ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος αισιοδοξεί πως με την επιστροφή των Χόπσον, Γκονλούμ που δεν αγωνίστηκαν η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Μιλώντας μετά το ματς ο Αγγέλου τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια, είχε μεγαλύτερη διάρκεια και αποφασιστικότητα. Είχαμε βάλει ως στόχο στη δική μας τακτική, ένα πρόβλημα που έχουμε στο αμυντικό ριμπάουντ. Νομίζω ότι μείναμε έξω από το ματς στα τελευταία λεπτά λόγω των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ. Κρατάω την προσπάθεια των παικτών μου τα τρία πρώτα δεκάλεπτα και πιστεύω ότι γυρίζοντας οι Χόπσον και Γκονλούμ που έμειναν έξω, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για τα επόμενα παιχνίδια σε ένα βαρύ πρόγραμμα για μας. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό».

Σοκ για ΤΣΣΚΑ, νέα ήττα για Φενέρ!

Στα άλλα ματς του «ελληνικού» ομίλου, η είδηση ήρθε από τη Μαλάγα όπου η Ουνικάχα νίκησε με 89-75 την Φενέρμπαχτσε! Η ομάδα του Ομπράντοβιτς που δέχθηκε στο τελευταίο 3λεπτο σερί 15-0 (από 74-75) υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον αήττητο Παναθηναϊκό χωρίς να έχει ακόμη γνωρίσει τη νίκη καθώς μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Στο Μιλάνο η Αρμάνι νίκησε με 83-76 την Λαμποράλ αλλά η είδηση της βραδιάς ήρθε από το Βελιγράδι. Στον άλλο όμιλο του TOP16 η Παρτίζαν σημείωσε την πρώτη νίκη της στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης νικώντας με 73-72 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Όλα τα αποτελέσματα:

Ε’ όμιλος: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 72-81, Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε 89-75, Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 83-76, Παναθηναϊκός-Αναντολού Έφες 78-64.

ΣΤ’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν 111-87, Ζαλγκίρις Κάουνας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-87, Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Κούτσα 62-63, Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ 73-72.

Βαθμολογίες και επόμενη αγωνιστική:

Ε’ όμιλος: Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα 3-0 (6β), Αρμάνι Μιλάνο, Ουνικάχα Μάλαγα 2-1 (5β), Λαμποράλ Κούτσα, Ολυμπιακός 1-2 (4β), Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Έφες 0-3 (3β).

Επόμενη (4η) αγωνιστική (23,24/1): Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός (23/1), Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα, Αναντολού Έφες-Αρμάνι Μιλάνο, Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός (24/1).

ΣΤ’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-0 (6β), ΤΣΣΚΑ, Μπάγερν 2-1 (5β), Λοκομοτίβ Κουμπάν, Παρτίζαν 1-2 (4β), Γαλατασαράι, Ζαλγκίρις Κάουνας 0-3 (3β).

Επόμενη (4η) αγωνιστική: ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτίζαν, Μπάγερν-Γαλατασαράι, Λοκομοτίβ Κούτσα-Ζαλγκίρις Κάουνας.