Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ (πόντοι: 111-104) ύστερα από αγώνα 2,5 ωρών που έγινε στο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει στο τάι μπρέικ αλλά πήρε… τρίποντο καθώς για μερικούς πόντους απέκτησε και τη διαφορά που ήθελε σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Φοίνικας στον Α΄γύρο είχε νικήσει με 3-2 (πόντοι: 108-110).

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός λόγω των πολλών εναλλαγών στο σκορ, αλλά το τάι μπρέικ ήταν ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και από τις ομάδες και ειδικά για τον Φοίνικα. Τελικά το σετ κρίθηκε με δύο άουτ επιθέσεις αν και οι συριανοί διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για παράβαση του Καλντέιρα (ακούμπησε αντένα) στην προσπάθεια για μπλοκ που έκανε στην επίθεση του Τσας. Στην επόμενη φάση ο Τσας κάρφωσε πάλι άουτ και έγινε το 18-16.

Τα σετ: 25-21, 21-25, 22-25, 25-17, 18-16

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Μπόγιαν Γιορντάνοφ δήλωσε: «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό παιχνίδι. Το χάρηκε ο κόσμος και οι τηλεθεατές και είμαι χαρούμενος που στο τέλος πήραμε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Από εδώ και πέρα θα δείτε έναν καλύτερο Γιορντάνοφ. Δεν παίζω, όμως, μόνος μου».

Ο πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου, Θάνος Τερζής είπε: «Είχαμε ευκαιρίες και «κόντρα» μπάλες στο τάι μπρέικ αλλά στο τέλος και με δύο λάθη χάσαμε τον αγώνα. Κάθε βαθμός παίζει σημαντικό ρόλο. Κάναμε καλό πρώτο γύρο αλλά μετά δεν είχαμε δυνατότητα να παίξουμε φιλικά μέσα στα Χριστούγεννα αλλά σιγά, σιγά θα βρούμε το ρυθμό μας. Με τον Ολυμπιακό θα παίξουμε και στο κύπελλο. Εχουμε μια κρίσιμη περίοδο και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

Σε άλλο παιχνίδι, ο Αρης νίκησε στην έδρα του τη Λαμία με 3-1 (26-24,24-26, 25-20, 25-23)