«Ενα αποτυχημένο αγωνιώδες πείραμα». Με αυτά τα λόγια προσπάθησε να εκφράσει τον αποτροπιασμό του ο συνήγορος Αλεν Μπόνερτ για την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη στο Οχάιο με ένα νέο μείγμα φαρμάκων το οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά και επέφερε στον καταδικασμένο για φόνο Αμερικανό επίπονο και ιδιαίτερα αργό θάνατο.

Οταν αξιωματούχοι της φυλακής χορήγησαν στον Ντένις Μακ Γκουάιρ το θανάσιμο κοκτέιλ φαρμάκων –ένα μείγμα του ηρεμιστικού μιδαζολάμη και του παυσίπονου υδρομορφόνη –ο 53χρονος θανατοποινίτης παρέμεινε ακίνητος για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια όμως και εντελώς ξαφνικά έβγαλε ένα δυνατό ρουθούνισμα σαν να ροχάλιζε και συνέχισε να βγάζει τον ίδιο ήχο για τα επόμενα λεπτά. Την ίδια στιγμή είχε έντονες συσπάσεις στο στομάχι ενώ λίγο πριν τελικά αφήσει την τελευταία του πνοή ανοιγόκλεισε αρκετές φορές το στόμα του.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν από την εκτέλεση οι δικηγόροι τού Μακ Γκουάιρ είχαν αναφέρει στο δικαστήριο ότι το συγκεκριμένο μείγμα φαρμάκων ενδέχεται να προκαλέσει δύσπνοια σε όποιον χορηγηθεί μετατρέποντας τον θάνατό του σε μαρτύριο.

Ο Ντένις Μακ Γκουάιρ καταδικάστηκε σε θάνατο για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας εγκύου το 1989.

Από τη στιγμή που του χορηγήθηκε το μείγμα φαρμάκων έως τη στιγμή που ξεψύχησε πέρασαν περισσότερα από 15 λεπτά