Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τις συναντήσεις που είχε με τον Τζον Κέρι και με τον Τζακ Λιου ενημέρωσε αμφοτέρους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και επανέλαβε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έθεσε σημαντικά ερωτήματα για το ελληνικό χρέος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι κλειδί για την προσέλκυση επενδύσεων είναι οι μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε για το πρόβλημα της ανεργίας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν διαφωνεί με την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών. Επανέλαβε ωστόσο ότι λέει «όχι» σε νέα μέτρα και οριζόντιες μειώσεις.

Ζητήματα που αφορούν προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας όπως η τραπεζική ένωση αλλά και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους συζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζακ Λιου, φέρεται να έχει διαπληκτιστεί δημοσίως με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον σωστό τρόπο επίλυσης της κρίσης στην ευρωζώνη, καθιστώντας ακόμη πιο εύγλωττη τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο για το πώς θα βγει η παγκόσμια οικονομία από την κρίση.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για την τραπεζική ένωση, με τον έλληνα ΥΠΕΞ να υπογραμμίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί μηχανισμός διασφάλισης των καταθέσεων όπως και την ανάγκη για ίση μεταχείριση των ελληνικών και των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε στους αμερικανούς συνομιλητές του ότι το Βερολίνο δεν είναι αντίθετο σε αυτή τη συζήτηση και ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μπορεί να μην είναι ανοιχτός σε κούρεμα, αλλά θα συζητούσε μια αναδιάρθρωση του χρέους.